duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PLACHETĂ DE VERSURI LANSATĂ DE UN TÂNĂR POLIȚIST DOLJEAN

Ieri, începând cu ora 17.00, la Muzeul de Artă din Craiova, a vut loc lansarea celui de-al treilea volum de versuri al agentului de poliție Constantin Romulus PREDA, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj – Serviciul Cazie Judiciar, Statistică și Evidență Operativă, intitulat ”Cap sau pajură, sabie sau inel de logodnă”.

Precizăm faptul că agentul de poliție Constantin Romulus PREDA este membru al cenaclului literar ”Nichita Stănescu” al M.A.I. și se află la a treia apariție literară, după primele două volume de versuri intitulate ”Mii de baionete îmi decorează inima”

Alături de tânărul poet, în aceste momente pline de bucuruie şi emoţie, s-au aflat numeroşi colegi din cadrul poliţiei doljene, în frunte chiar cu şeful inspectoratului, dl. comisar şef de poliţie dr. Constantin NICOLESCU, cel care a şi deschis manifestarea cu o alocuţiune în care au fost aduse mulţumiri tuturor celor prezenţi, prestigioaselor gazde şi în cuprinsul căreia a fost reiterat sprijinul necondiţionat al conducerii inspectoratului pentru toţi poliţiştii care au preocupări cultural artistice sau de cercetare ştiinţifică în diverse domenii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Felicitările şi cuvintele de apreciere s-au regăsit şi în alocuţiunile distinşilor oaspeţi, care ne-au făcut onoarea de a fi alături de noi şi de tânărul şi talentatul agent de poliţie, oameni de vază ai vieţii cultural – ştiinţifice din Craiova, şi anume: dl. prof.univ.dr. Nicu PANEA, decan al Facultăţii de Filologie din Craiova, prof.univ.dr. Cezar AVRAM, director al Institutului C.S. Nicolăescu Plopşor al Academiei Române, prof.univ.dr. Tudor NEDELCEA, director al Fundaţiei „Scrisul Românesc”, prof.univ.dr. Ion DEACONESCU, preşedinte al Academiei Internaţionale „Mihai Eminescu”, d-na Laura PUMNEA, realizator tv – Centrul Creaţiei Populare Dolj, dl. Mihai FIRICĂ, poet, jurnalist Digi 24 Craiova, dl. Jean BĂILEŞTEANU, scriitor, director al Editurii MJM Craiova.

Trecând cu greu peste emoţiile inerente unui astfel de moment şi luptându-se cu povara de a le urma în alocuţiuni distinşilor oameni de cultură, tânărul poet şi agent de poliţei Constantin Romulus PREDA a ţinut să mulţumească celor care i-au fost alături şi i-au călăuzit paşii în cariera literară, părinţilor şi celor dragi, iar, în final a încântat asistenţa cu recitarea în stil propriu al unuia din poemele cuprinsele în volumul proaspăt lansat.

Manifestarea s-a încheiat în apaluzele tuturor celor prezenţi, cu o sesiune de autografe şi închinarea unei cupe de şampanie în cinstea talentatului nostru coleg.

 

Politica