joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cinema-edu, ediția a V-a la Craiova

Proiectul de educație cinematografică pentru liceeni revine la Craiova  pe 21 și 22 mai, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”. Cinema-Edu este un proiect ce își propune promovarea filmelor culturale printre liceeni, publicul de mâine al filmelor de calitate. Elevii au oportunitatea de a vedea trei filme premiate la unele dintre cele mai importante festivaluri internaționale din lume și de a dezbate împreună cu prezentatorii noștri teme ca identitate personală și maturizare, importanța familiei și a prieteniei, urmările conflictelor armate.

Proiecțiile Cinema-Edu sunt exemple de bună-practică în ceea ce privește educația alternativă – filmele selectate facilitează într-un mod ideal dezbateri și discuții pe diverse teme sociale și culturale cu elevii liceelor participante.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, iar filmele pe care Cinema-edu la aduce anul acesta sunt, Ida (r. Pawel Pawlikowski), Bekas/ In cautarea lui Superman (r. Karzan Kader) și Phoenix (r. Christian Petzold)

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 19 mai, de la ora 10 este proiectat Bekas/ In cautarea lui Superman (r. Karzan Kader) este povestea a doi frați kurzi care trăiesc în Irakul anilor ’90 și care, după ce văd o parte din Superman la cinematograful din oraș, decid să plece în America, în căutarea lui. De la ora 12.30 elevii vor putea vedea Ida (r. Pawel Pawlikowski), povestea Annei, o tânără în vârstă de optsprezece ani, care se pregăteşte să devină călugăriță la mănăstirea unde a trăit ca orfană în copilărie. Ea află că are o rudă în viaţă pe care trebuie s-o viziteze înainte să depună jurământul, pe sora mamei ei, Wanda. Împreună, cele două femei pornesc într-o călătorie de descoperire reciprocă şi a trecutului lor.

De la ora 10, pe 20 mai liceeni vor putea viziona Phoenix (r. Christian Petzold). Iunie, 1945. Grav rănită, cu faţă aproape distrusă, supravieţuitoarea de la Auschwitz, Nelly, se întoarce în oraşul ei natal, Berlin. Abia recuperată după operaţia facială, Nelly se duce să îl caute pe soţul ei, Johnny- dragostea vieţii sale.

Profesorii de liceu pot să se înscrie la [email protected] sau/și la  numărul de telefon, 0723234006.

Politica