sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FOTBAL JUNIORI / La o remiză distanţă de turneul semifinal

Fotbalul juvenil craiovean este reprezentat cu brio la Timişoara. Juniorii B de la CSU Craiova nu au urmat exemplul colegilor lor mai mari, care şi-au compromis şansele de calificare cu o etapă înainte de finalul zonei, şi au reuşit să se impună în primele două partide disputate la turneul zonal, facilitându-şi astfel drumul spre faza semifinală. Formaţia pregătită de Nelu Petrişor a trecut în prima etapă de Ceahlăul Piatra Neamţ, la scor de neprezentare, iar în a doua rundă a obţinut o victorie ce a clasat-o în fruntea clasamentului. Craiovenii s-au impus în faţa juniorilor de la U Cluj, scor 2-0, prin reuşitele lui Vlădoiu şi Cojocaru. În acest joc, antrenorul Nelu Petrişor a folosit următoarea formulă: Vlad – Vlădoiu, Ivan, Cojocaru, Andrei – Constantin, Hodea, Dinu, Țoiu, Popescu – Jurj. Pe parcusul meciului au mai intrat Cîrlig, Roman, Medrea, Bîrzan și Ion. Cu şase puncte acumulate, juniorii craioveni sunt cu un pas şi jumătate la turneul semifinal, însă mai au de trecut un hop.

 Astăzi, de la ora 11.00, CSU Craiova va întâlni Poli Timişoara, echipa gazdă a grupei D. Partida se va disputa cu calificarea pe masă. În avantaj sunt elevii lui Nelu Petrişor, aceştia putându-se califica şi în eventualitatea unei remize, în timp ce timişorenii, cu doar patru puncte în cont, sunt obligaţi la o victorie pentru a merge mai departe. Juniorii craioveni trebuie să rămână concentraţi şi pentru acest ultim joc şi să îşi ducă misiunea până la final, chiar dacă adversarul întâlnit nu va fi deloc unul accesibil. 
„E un meci dificil, dar orice rezultat este posibil. Noi avem nevoie de o remiză, suntem avantajaţi, dar nu trebuie să jucăm la egal. Important este că băieţii au jucat bine în cele două meciuri şi au demonstrat că sunt o echipă puternică, de perspectivă. Sperăm că şi la mecul cu Poli, fiind şi echipa gazdă, să facem o figură frumoasă şi să ne califcăm în primele patru echipe din ţară.”, a declarat Silviu Bogdan, managerul centrului de copii şi juniori al CSU Craiova. 

„GP” a rămas fără şanse de calificare 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cealaltă formaţie craioveană prezentă la turneul zonal al juniorilor B, Şcoala de Fotbal „Gică Popescu”, nu îşi mai poate face speranţe pentru o calificare la faza semifinală. Chiar dacă elevii lui Toma s-au impus în al doilea joc al turneului, contra Farului Constanţa, scor 2-0, victoria obţinută de Chindia Târgovişte în faţa lui Dinamo Bucureşti a spulberat orice şansă pentru gruparea craioveană. Chindia şi-a asigurat astfel prezenţa la turneul semifinal, fiind clasată pe prima poziţie a grupei, cu şase puncte. „Şcolarii” au o singură victorie, iar şi în eventualitatea în care vor egala la puncte liderul, câştigând astăzi ultimul joc de la zonă, contra lui Dinamo, şi formaţia din Târgovişte pierzând surprinzător în faţa Farului, aceştia sunt dezavantajaţi de rezultatul direct înregistrat în faţa Chindiei, care a consemnat o înfrângere pentru craioveni. Tehnicianul Dorel Toma a avut la dispoziţie la turneul zonal următorul lot: Georgian Troc, Mario Popescu – Florin Dicu, Alin Burdeț, Vlad Popovici, Cosmin Piciu, Cristi Iliescu, Gabriel Croitoru, Adrian Vâlcea, Sebastian Tătulea, Claudiu Preoteasa, Claudiu Zamfirescu, Ionuț Voicu, Iulian Manda, Mihai Firan, Răducu Stanciu, Vasile Talpă, Alex Butoi. 

FOTO Juniorii B de la CSU Craiova sunt aproape de o calificare la turneul semifinal 

Sursă foto: csuc.ro

Politica