duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doroftei mizează pe pugilistele românce

Președintele Federației Române de Box, Leonard Doroftei, a declarat ieri că dorește sportivelor sale să facă istorie la apropiatele Campionate Mondiale feminine de tineret și junioare de la Taipei (Taiwan).

"Aceste sportive au făcut istorie la Europene, vrem să facem istorie și la Campionatele Mondiale de tineret și junioare de la Taipei. Vrem să nu se întoarcă de acolo cu mâna goală'', a spus Leonard Doroftei, în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc la sediul federației române de specialitate.

Antrenorul Adrian Lăcătuș a prezentat în continuare lotul pentru competiția care va avea loc în perioada 14-24 mai: ''Inițial, lotul nostru era mai numeros, dar acum vreau să deplasăm la Campionatele Mondiale doar sportivele care au șanse reale să se întoarcă în țară cu câte o medalie la gât".

Policlinica Buna Vestire Craiova

La întâlnirea cu jurnaliștii, au fost prezentate cele șapte sportive care vor reprezenta România la Campionatele Mondiale de la Taipei: Cristina Aciobăniței (la categoria 46 kg ), Andreea Lenuța Seni (51 kg), Cristina Cosma (54 kg), Angela Iordache (57 kg), Dana Maria Borzei (60 kg), Genoveva Pașcu (69 kg), Cătălina Stan (+80 kg).

"Noi ne-am antrenat mereu și era păcat dacă nu se găsea o posibilitate financiară pentru a pleca să participăm la Campionatele Mondiale de la Taipei. Faptul că până la urmă s-au găsit bani, ne motivează să luptăm mai bine în confruntările pe care le vom avea acolo. Vrem să aducem medalii. Apoi, dorim să arătăm că boxul feminin poate să ofere mult spectatorilor'', a declarat Cristina Cosma, conform Agerpres.

 

Politica