luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Fii diplomat pentru un weekend!

Elevii şi studenţii pasionaţi de diplomaţie au ocazia să fie în pielea unui diplomat timp de un weekend. Proiectul MiniMUN este implementat de Asociaţia Tineretul ONU-filiala Craiova în parteneriat cu Casa de Cultură Traian Demetrescu.Tinerii interesaţi se pot înscrie completând un formular disponibil pe site-ul www.craiova.unyouth.ro până pe 21 aprilie.Timp de trei zile, între 24-26 aprilie, tinerii joacă rolul de delegaţi ai statelor reprezentându-le în comitetul simular, iar aceştia se vor comporta exact ca un diplomat, vor susţine discursuri, se vor angaja în dezbateri, negociere, elaborarea şi redactarea rezoluţiilor, amendarea şi votarea rezoluţiilor.

Este o simulare a comitetului Drepturilor Omului, una dintre comitetele Naţiunilor Unite în care participanţii vor prezenta o ţară şi vor dezbate din poziţia ţării pe  care o vor avea, pe tema respectivă.Tema pe care am ales-o sunt drepturile femeilor în secolului XXI. În principal vor fi două subteme pe care le vom alege, tot legate de drepturile femeilor. Fiecare reprezentant al unei ţări vor dezbate această problemă şi vor ajunge la un numitor comun, respectiv dezvoltarea unor rezoluţii la fel cum fac şi diplomaţii din Naţiunile Unite. Participanţii sunt români, doar că li se va da câte o ţară, va fi ca şi cum ar fi diplomaţi din partea ţării respective.
Andrei Cojocaru, preşedinte Asociaţia Tineretul ONU-filiala Craiova

Până la momentul acesta s-au înscris 12 tineri. Proiectul se va desfăşura în limba engleză. Este necesară o bună înţelegere şi capacitate de comunicare în limba engleză pentru participarea la conferinţă.Taxa de particare este de 10 RON de persoană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avem înscrişi, mai aşteptăm până pe 21 aprilie când avem termenul limită. S-au înscris în jur de 12 persoane, acesta este un proiect care nu solicită prea multe persoane, avem şi un număr limită de 30 persoane care corespund cu 30 ţări pe care le avem.
Andrei Cojocaru, preşedinte Asociaţia Tineretul ONU-filiala Craiova

După ce se încheie conceptul de Model United Nations, abreviat MUN, care se finalizează de regulă prin adoptarea unei rezoluţii de către comitet, se vor acorda diplome pentru delegaţii care s-au remarcat prin activitatea lor.

Li se va face şi o mică pregătire despre cum ar trebui să vorbească, care sunt regulile de dezbatere şi moderare şi li se va da din timp pe mail ţara pe care o vor reprezenta şi vor trebui să facă o cercetare asupra politicilor interne pe care le aplică ţara pe care o au. Va fi o dezbatere, un fel de negociere între ei ca să ajungă la dezvoltarea unei rezoluţii. Scopul acestui proiect este de a promova valorile de cooperare internaţională.Ei vor primi titulaturi, diplome şi vor câştiga şi experienţă în ceea de priveşte relaţiile de desfăşurare la nivel înalt.
A încheiat Andrei Cojocaru

Conferinţa de simulare a unor instituţii aparţinând ONU şi adeseori altor instituţii internaţionale, precum NATO, Uniunea Europeană, Liga Arabă, va începe la ora 11.00, pe 24 aprilie. Participanţii sunt rugaţi să fie prezenţi la întreaga conferinţă de simulare.Cei care lipsesc mai mult de o sesiune nu vor primi diplomă de participare. De asemenea, în măsura posibilităţilor, participanţii trebuie să respecte un cod formal de îmbrăcăminte, în conformitate cu modul vestimentar al delegaţilor la Naţiunile Unite.

spot_img
spot_img

Politica