sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marius Buşcă: “În sfârşit, a cântat imnul şi pentru mine!”

Alergătorul de cursă lungă a triumfat la prima participare la o competiţie internaţională de “Masters”. Marius Buşcă a concurat în cursul zilei de luni
În proba de 3.000 metri, categoria M+35, din cadrul Campionatului European rezervat atleţilor “Masters”, organizat la Torun(Polonia) şi nu a făcut-o deloc rău, ba chiar dimpotrivă. El a terminat cursa pe primul loc, obţinând primul său titlu european la competiţiile de acest gen. Sportivul craiovean n-a avut un rival pe măsură la Torun. Un polonez ce i-a mai ridicat probleme, fiind mai aproape de nivelul său, însă finalul cursei l-a găsit pe Marius învingător fără mari emoţii. Acesta a încheiat proba cu un timp de 8:31.77 min. “Încă nu îmi revin, a fost fantastic!”, a declarat Marius, în seara de luni, când l-am contactat să ne ofere câteva impresii la rece. Nu foarte “rece” însă, pentru că febra titlului obţinut era în continuare în spiritul atletului. Totodată cu câştigarea acestei distincţii, Marius şi-a îndeplinit un vis, unul la care toţi sportivii aspiră: să i se cânte imnul naţional pe podium.

Am crezut în şansa mea şi am reuşit să îmi îndeplinesc un vis … să aud Imnul României cântat pentru mine. Am avut ceva emoţii, fiind prima participare la o competiţie europeană de masters, dar au fost constructive. Sunt foarte mulţumit de acest titlu, chiar este o bucurie pentru mine că am reuşit să îl obţin.
A continuat sportivul. Mai mult, câştigarea medaliei de aur i-a şters atletului orice urmă de regret faţă de faptul că a fost nevoit să îşi autofinanţeze costurile deplasării în Polonia

Sincer, după acest titlu nu mai stau cu gândul că a trebuit să suport din buzunarul meu întreaga deplasare. Au fost nişte costuri, dar ele au fost răsplătite pe măsură. Sper ca în viitor să îmi găsesc sponsori care să mă ajute, pentru că este greu să te autofinanţezi, banii se fac greu şi nu sunt foarte mulţi.
A spus proaspătul campion european

Policlinica Buna Vestire Craiova

În privinţa cursei propriu-zise şi diferenţa dintre concursurile “masters” şi cele de seniori, Marius Buşcă a declarat:
Am ales să stau la cutie primele patru ture, cum zicem noi, după care am ieşit la atac şi am condus cursa până la final. Într-adevăr, este o diferenţă între seniori şi masters. La seniori trebuie să ţin pasul cu forţa tinerilor, la masters alerg cu cei de categoria mea de vârstă şi pare mai uşor, dar dorinţa mea de câştig este la fel de mare. Pentru mine orice medalie cucerită, este un motiv de bucurie şi cred că senzaţia asta o au toţi sportivii, indiferent de vârstă sau tipul competiţiei.

Atletul craiovean a lăudat organizarea competiţiei din Polonia, fiind încântat de condiţiile avute la dispoziţie şi ospitalitatea polonezilor.

A fost un concurs organizat exemplar, se vede că în Polonia sportul se mănâncă pe pâine. Sunt cu mult în faţa noastră şi ca mentalitate şi ca infrastructură, le place mişcarea. Toţi competitorii din ţările participante au fost mulţumiţi de organizarea bună a competiţiei de la Torun.
A afirmat Marius

Acum, după ce a prins “gustul” medaliilor “masters”, Marius Buşcă va continua să participe la acest gen de competiţii atâta timp cât starea de sănătate îi va permite, iar, desigur, şi în limitele disponibilităţilor financiare, deoarece fondurile avute de federaţia de specialitate din România nu sunt generoase şi aceasta nu contribuie cu nimic la deplasările sportivilor la competiţiile din afara graniţelor.

Se pare că am prins gustul acestor competiţii, de tip masters. Voi participa de câte ori am ocazia. Totul depinde şi de banii disponibili pentru astfel de concursuri, din nefericire totul trebuie suportat din buzunarul propriu. Eu îmi doresc să particip până sănătatea îmi va permite, îmi place să aud imnul cântat pentru mine.
A mai spus Buşcă

Referitor la competiţiile de seniori din acest an, atletul nostru speră la obţinerea unor medalii în cadrul probelor de 10.000 metri şi 5000 metri, pe pistă, şi la distincţii împreună cu echipa clubului la naţionalele de semimaraton şi cros. Un alt titlu european pentru delegaţia României a fost obţinut de craioveanul Adrian Neagu. Adi s-a impus în proba de săritură în lungime, categoria M+60 de ani, cu o performanţă de 5, 54 metri.

Politica