joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Preiau atribuţiunile unui om pe care îl respect!»

După ce prefectul l-a destituit pe Adrian Duicu din funcţie, noul preşedinte al CJMehedinţi este Aladin Georgescu. El va ocupa această funcţie , cel mai probabil până la alegerile din anul 2016 pentru că e greu de crezut  că se vor mai organiza alegeri anticipate. Duicu a ajuns incompatibil în urma unei gafe de ,,Gâgă”.Pe vremea când era consilier judeţean a votat pentru vânzarea a două imobile ale CJMehedinţi către o societate în care deţinea calitatea de acţionar

Noul preşedinte al CJMehedinţi este avocatul Aladin Georgescu, fost vicepreşedinte al instituţiei amintite, ales în mod democratic prin votul consilierilor judeţeni convocaţi într-o şedinţă.Georgescu ocupă totodată şi funcţia de preşedinte al PSDMehedinţi.  Ambele funcţii au fost ocupate anterior de  baronul Adrian Duicu. Acesta din urmă, însă, are mari probleme cu legea : este arestat la domiciliu într-un dosar de corupţie şi în plus a fost destituit din funcţia de preşedinte al CJMehedinţi în urma unei decizii definitive de incompatibilitate. Potrivit legii administraţiei publice locale, în astfel de situaţii,  atribuţiunile conferite de lege preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi sunt exercitate de către unul dintre vicepreşedinţi, desemnat de Consiliul Judeţean prin votul secret al majorităţii consilierilor judeţeni în funcţie.

Cum vicepreşedintele Adriana Bădănoiu a declarat încă din deschiderea şedinţei că nu doreşte preluarea acestor atribuţii, pe buletinele de vot a fost trecut numele celuilalt vicepreşedinte, Aladin Georgescu, cel care de altfel a şi condus până acum Consiliul Judeţean Mehedinţi cu titlu interimar.Toţi cei 20 de consilieri judeţeni prezenţi la şedinţă au votat pentru ca Aladin Georgescu să preia atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi. Aladin Georgescu conduce cu titlu interimar şi organizaţia judeţeană a PSD din Mehedinţi, după ce Adrian Duicu este cercetat în dosarul de corupţie instrumentat de DNA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a declarat că îl respectă pe Adrian Duicu pentru că l-a sprijinit în cariera politică şi că îi pare rău prin ce trece însă trebuie să ,,mergem” mai departe:
Preiau atribuţiile unui om pe care l-am respectat şi îl respect, care mi-a fost foarte apropiat şi a avut încredere în mine să ajung pe funcţia de vicepreşedinte. Îmi pare rău, dar pe de altă parte trebuie să mergem mai departe pentru binele Consiliului Judeţean, pentru binele judeţului Mehedinţi şi împreună cu d-voastră atât timp cât mi-a mai rămas să facem în aşa fel încât oamenii care ne-au dat votul şi ne-au trimis în Consiliul Judeţean să cunoască şi să simtă că prin votul nostru nu facem altceva decât să realizăm ceea ce îşi doresc.
A declarat Aladin Georgescu, la finele şedinţei

Aladin Georgescu va îndeplini aceste atribuţii până când Guvernul va decide data organizării alegerilor pentru un nou preşedinte de Consiliu Judeţean Mehedinţi. Este însă posibil, dată fiind perioada destul de mică până la organizarea alegerilor locale de anul viitor, ca acestea să nu mai aibă loc.

Duicu, incompatibil în urma unei gafe de ,,Gâgă”

Şedinţa Consiliului Judeţean Mehedinţi a fost organizată după ce a fost transmis luni Ordinul Prefectului nr. 69/23.03.2015 prin care se constată încetarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi al lui Adrian Duicu, prin adresa nr. 2799 înregistrată la CJ Mehedinţi sub nr. 3086.Agenţia Naţională de Integritate a transmis Prefecturii Mehedinţi raportul de evaluare privind pe Adrian Duicu, din care a rezultat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese, care a rămas definitiv prin Decizia nr. 1080/10.03.2015 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Baronul PSD de Mehedinţi este de altfel  suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi  încă de anul trecut, când a fost trimis în judecată pentru corupţie.În 9 mai 2012, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că Adrian Duicu, la acea vreme consilier judeţean, se află în conflict de interese în materie administrativă. Mai exact, din calitatea de consilier judeţean, Duicu a participat la deliberarea şi adoptarea unor hotărâri ale CJ Mehedinţi prin care s-a aprobat închirierea unui teren, în suprafaţă de 250 mp, situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin, către S.C. ROMRAD-R.M.N. S.R.L., respectiv vânzarea a două corpuri de proprietate din municipiul Drobeta-Turnu Severin către S.C. ROMRAD-R.M.N. S.R.L, societate în care Duicu deţinea calitatea de asociat.

Politica