joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Totul sau nimic pentru baschetbaliştii din Bănie

Echipa masculină de baschet a SCM “U” trebuie să câştige minimum trei meciuri din patru, care mai sunt până la finalul sezonului regulat, pentru a avea şanse la play-off. Primul adversar este Atlassib Sibiu, care se află, de asemenea, pe o poziţie deloc onorantă. Cele două echipe sunt vecine de clasament, pe locurile 11, respectiv 10. Formaţia care va pierde, îşi poate lua adio de la play-off, astfel, duelul de sâmbătă, se anunţă pe viaţă şi pe moarte.

Elevii pregătiţi de Andelko Mandic, au cu patru puncte mai puţin decât Energia Rovinari, care ocupă locul 8, iar în afară de sibieni, alb-albaştri vor mai întâlni, în ultimele etape pe: Energia Rovinari, Steaua Bucureşti şi Timba Timişoara.
Pe de altă parte, miercuri seara, baschetbaliştii din Bănie au pierdut în Polivalentă prima manşă din sferturile de finală din Liga Balcanică. Oltenii au fost învinşi cu scorul de 77-73, de kosovarii de Prishtina, iar returul se anunţă infernal în deplasare.

Voleibaliştii speră la locul 3

Policlinica Buna Vestire Craiova

În celălalt joc de sâmbătă, din Sala Polivalentă, voleibaliştii de la SCM “U” Craiova vor da piept, de la ora 16.30, cu LPS Piatra Neamţ, în jocul contând pentru ultima etapă a sezonului regulat. Cu locul 4 asigurat, alb-albaştrii pot ocupa poziţia a treia, dacă vor învinge cu 3-0 sau 3-1, iar Dinamo va pierde în faţa Tomisului tot cu 3-0 sau 3-1. Dacă vor reuşi acest lucru, în semifinalele campionatului vor înfrunta pe VCM Zalău şi vor evita campioana Tomis Constanţa.

Ultimul joc al unei echipe de sală din Bănie va fi cel al voleibalistelor, care se vor deplasa la Ştiinţa Bacău.
Handbalistele de la SCM Craiova nu vor avea meci în week-end, însă miercuri seara au obţinut un punct important în deplasarea de la CSM Ploieşti, scor 23-23, şi s-au distanţat la cinci puncte de locul 5, ocupat de HCM Roman.

Politica