marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Naicu: „Întâlnim o echipă de tradiţie, însă mergem cu încredere la Arad şi sperăm la un rezultat bun”

După ce şi-a amânat involuntar debutul în sezonul de primăvară, gruparea din Işalniţa va reveni şi ea în „focurile” campionatului intern de sâmbăta aceasta. Băieţii pregătiţi de Victor Naicu şi Alin Gavrilă se vor deplasa pe terenul uneia dintre echipele puternice ale seriei, ocupanta locului trei, UTA Bătrâna Doamnă. Formaţia arădeană este una de tradiţie pentru fotbalul românesc, dar care în ultimii ani a suferit enorm din cauza problemelor financiare şi a fost adusă la un nivel neonorabil pentru o echipă care, la un moment dat, a păşit pe culmile fotbalului autohton. Fanii şi renumele nu îi lipsesc echipei din Arad, însă aceasta este nevoită acum să înceapă de jos. La patru puncte distanţă de liderul seriei, Naţional Sebiş, gruparea arădeană are aspiraţii de promovare, iar asta o obligă să nu facă niciun pas greşit de aici încolo. Aspect ce complică lucrurile pentru formaţia doljeană, care va avea o misiune grea la Arad.

Formaţia din Işalniţa şi-a schimbat, în majoritate, lotul în această iarnă, aducând, însă, mai mulţi jucători tineri, iar această înregimentare „proaspătă” aduce cu sine un minus în dreptul experienţei. Strategia conducerii, împinsă desigur de greutăţile financiare în această direcţie, de a forma un lot tânăr, într-o situaţie deloc promiţătoare în clasament, îşi va afla o primă concluzie sâmbătă, de la ora 15.00. Tehnicianul Victor Naicu este încrezător în echipa sa. Echipa va merge la victorie la Arad, în speranţa unui rezultat pozitiv, iar antrenorul „municipalilor” consideră că deşi întâlnesc o echipă de tradiţie şi cu o componenţă a lotului puternică, gruparea pe care o pregăteşte de puţin timp va avea şanse cel puţin la o remiză.

Săptămâna trecută nu am evoluat, începem primăvara fotbalistică cu o etapă mai târziu decât restul echipelor. Această amânare involuntară a fost bună pentru mine în sensul că am mai avut la dispoziţie o săptămână în care am putut pregăti meciul de la Arad, dar să vedem cât de benefic ne-a fost faptul că am stat o săptămână. Întâlnim sâmbătă o echipă de tradiţie a fotbalului românesc, care din păcate a ajuns în situaţia să joace în Liga a III-a. Sunt convins că arădenii se gândesc la promovare şi ăsta este obiectivul lor. Este echipa de pe locul trei, dar cred că este cea mai valoroasă echipă din serie datorită tradiţiei şi a jucătorilor cu experienţă care se regăsesc acolo, prin asta mă gândesc la Botiş, Strătilă, dar şi alţii. Am încredere în jucătorii mei, vom merge să punem probleme, ne propunem să câştigăm. Va trebui neapărat să marcăm, ca să avem şanse să scoatem ceva de acolo, dacă nu vom marca, ne va fi greu să ne întoarcem cel puţin cu un punct. Va fi un meci frumos pentru că vom evolua pe un stadion pe care au trecut echipe mari, iar atmosfera va fi cu siguranţă una interesantă.
A declarat Victor Naicu

Policlinica Buna Vestire Craiova

În efectiv complet, la Arad

Până la ora redactării acestui articol, formaţia din Işalniţa nu prezenta nicio indisponibilitate în lot, conform spuselor tehnicianului Naicu: „Până la această oră, lotul este valid. Îi avem pe toţi la dispoziţie pentru meciul de la Arad. Este un lot tânăr, într-adevăr, însă eu am încredere în băieţi că pot aborda meciurile cu profesionalism şi vom face o figură frumoasă. Nu am mai reuşit să facem transferuri, după ce am venit eu la echipă, pentru că se terminase perioada de achiziţii, dar sunt în mare parte mulţumit de ce am găsit şi avem acoperire bună pe toate posturile”, a mai spus Naicu.

Obiectiv: supravieţuirea

Scopul „municipalilor”, în primăvară, este unul clar: salvarea de la retrogradare. În acest moment, ACSVM Craiova ocupă ultima poziţie a seriei a IV-a, cu un total de şapte puncte, după un tur de campionat dezastruos. Principalele contracandidate la retrogradare sunt Ştiinţa Turceni şi Minerul Motru, ambele aflate la un punct distanţă de doljeni. Formaţia adoptată de Işalniţa va întâlni după meciul de la Arad, Minerul Motru, pe teren propriu, şi în deplasare Ştiinţa Turceni, în două jocuri care, dacă vor fi câştigate, ar putea uşura considerabil misiunea elevilor lui Naicu şi Gavrilă.

Obiectivul nostru este clar, salvarea de la retrogradare. Nu ne aflăm în situaţia în care să râvnim la ceva mai mult. Trebuie să ieşim cât mai repede de pe ultima poziţie a clasamentului. Va trebui să trecem cu bine de această etapă, după care ne aşteaptă două jocuri importante, împotriva echipelor din imediata apropiere a noastră, în ierarhie. Rezultatele din etapa trecută nu ne-au avantajat, pentru că echipele de deasupra noastră au câştigat şi va trebui să acumulăm puncte, să mai depăşim o echipă, ca să ne putem salva.
A afirmat tehnicianul echipei ACSVM Craiova

Politica