duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ABANDONEAZĂ VIOLENŢA!

Infracţiunile contra integrităţii corporale sau sănătăţii persoanei sunt fapte prin care se aduce atingere şi se vatămă integritatea fizică sau psihică a persoanei ori sănătatea acesteia. Sunt fapte periculoase pentru societate, fiindcă prin atingerea pe care o aduc acestor atribute esenţiale ale omului, ele pun în pericol însăşi existenţă societăţii. Viaţa socială nu se poate desfăşura normal decât în condiţii de securitate deplină pentru integritatea fizică şi sănătatea tuturor membrilor societăţii.

Integritatea corporală şi sănătatea reprezintă atribute esenţiale ale persoanei şi în acelaşi timp importante valori sociale ocrotite de legea penală.
Viaţa nu înseamnă numai probleme, iar când acestea apar pot fi depăşite şi altfel, nu doar cu ajutorul violenţei!
* Orice act violent te poate transforma într-un infractor mai repede decât crezi. Înainte să acţionezi, gândeşte-te la consecinţe!
* Nu încerca să rezolvi un conflict prin violenţă, o simplă faptă de lovire te poate condamna de la 3 luni până 2 ani de închisoare.
* Participarea la o încăierare între mai multe persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă.
*Fii atent atunci când îţi alegi prietenii. Evită compania celor agresivi, obraznici sau delincvenţi.
* Nu te lăsa influenţat de ceilalţi, nu comite fapte ilegale. Analizează singur riscurile la care te expui, pe baza propriei experienţe.
* Alcoolul te face să te simţi relaxat şi mai puţin timid, însă pe acest fond poţi face lucruri pe care le vei regreta mai târziu.

Politica