sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România a terminat pe locul 9 Campionatul European

Echipa pregătită de Gheorghe Tadici a câştigat miercuri seara, scor 24-19, duelul cu Polonia, însă celelalte rezultate nu au ajutat-o să termine grupa pe locul trei şi să se lupte pentru poziţia a cincea. 
Jucătoarele şi antrenorul Gheorghe Tadici nu au acuzat prea mult ocuparea acestui loc şi cred că la ediţia viitoare pot să facă o figură mai bună. 
 
Vreau să felicit întreaga echipă pentru felul cum s-a mobilizat, mai ales după acea înfrângere cu Ungaria, nu a fost deloc uşor. Dar în joc era imaginea noastră, şi trebuia să ieşim cu capul sus, indiferent de greşelile cu Danemarca şi Ungaria.
Aurelia Brădeanu
 
Punctele pierdute cu Ungaria şi Danemarca ne-au costat foarte mult, iar regretele sunt imense acum. Puteam merge la Budapesta pentru locurile 1-4.
Gabriela Perianu
 
Mă declar mulţumit de jucătoare, de evoluţia lor la acest turneu. Fetele au demonstrat multă voinţă, multă valoare pentru a intra între primele opt naţiuni. Vom analiza, după ce vom veni acasă, ce s-a întâmplat aici, dar cert este că România a făcut o bună propagandă handbalului. Echipa încă mai poate să crească, iar în 2015, la Campionatul Mondial, se poate apropia de îndeplinirea obiectivului principal în acest ciclu, calificarea la Jocurile Olimpice din 2016. Le mulţumesc tuturor, inclusiv federaţiei, cluburilor şi ţin să o felicit în mod special pe Paula Ungureanu, care a făcut trei jocuri fenomenale.
Gheorghe Tadici, selecţioner România
 
Astfel, România a terminat pe locul 9, iar Norvegia, Spania, Muntenegru şi Suedia sunt semifinalistele.
Ca urmare, Norvegia şi Spania, din grupa I, respectiv Muntenegru şi Suedia, din grupa II, s-au calificat în semifinale, urmând a juca încrucişat, iar pentru locurile 5-6 vor juca echipele Ungariei şi Franţei. 
 
Ambele semifinale vor fi transmise în direct pe TVR 2, de la ora 19.00,  respectiv 21.30
 
Semifinalele şi meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6 vor avea loc vineri, iar duminică sunt programate finalele pentru medalii, toate meciurile urmând a se juca la Budapesta.
 
Clasamentul final în cele două grupe principale ale CE este următorul:
– Grupa I: Norvegia 8 puncte, Spania 6, Ungaria 6, Danemarca 5, România 5, Polonia 0 puncte;
– Grupa II: Muntenegru 8 puncte, Suedia 7, Franţa 7, Olanda 5, Germania 3, Slovacia 0 puncte.

Politica