duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aproape 50 de elevi şi profesori, premiaţi la Opera Română

Conducerea ISJ Dolj a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că ediţia din acest an a Galei Sportului Şcolar va avea premii de 70.000 de lei şi vor fi recompensaţi 49 de elevi şi profesori. Cu acest prilej au participat Georgică Bercea, inspectorul general al ISJ Dolj, Lavinia Craioveanu, inspector adjunct, Alin Vancea, inspector şcolar de specialitate, Geri Mitroi, directorul Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu” şi Dan Coşei, director la CSŞ Craiova. 
Inspectorul general al ISJ Dolj, Georgică Bercea, a explicat la ce ramuri au fost obţinute rezultate deosebite. 
 
Am avut rezultate destul de bune la examenele naţionale, ne aflăm în continuare pe un trend ascendent şi sperăm ca şi în acest an şcolar, care va avea finalizarea în vara anului viitor, se vor clasa, la nivel naţional, în categoria acelor judeţe, care, ridică an de an ştacheta în ceea ce priveşte performanţa. Şi rezultatele la olimpiadele şi concursurile şcolare pe filiera teoretică au avut darul să ne bucure în acest an şcolar. Avem 95 de elevi premiaţi la nivel internaţional şi naţional, la diferitele obiecte de studiu şi tocmai de aceea consider că îşi merită cu prisosinţă ceea ce am întrerprins la nivelul inspectoratului şi anume, înfiinţarea Centrului Judeţean de Excelenţă, care se va ocupa strict de pregătirea loturilor lărgite la diferitele obiecte de studiu.
Georgică Bercea,  inspector general al ISJ Dolj
 
«Au fost criterii solide pentru alegerea performerilor»
 
Inspectorul şcolar de specialitate, Alin Vancea, s-a arătat mulţumit de rezultatele înregistrate în acest an. 
 
Avem cu ce să ne mândrim şi anul acesta. Vor fi premiaţi 31 de copii şi 18 cadre didactice. S-a ajuns la acest număr în urma şedinţei Consiliului Consultativ, unde s-au hotărât criteriile de selectare a performerilor. Spun că au fost criterii solide, alese în unanimitate. Fac parte dintr-o echipă de care sunt mândru. Se demonstrează că atunci când se depun toate eforturile se pot face lucruri bune. Cred că această ediţie va fi un eveniment plăcut, în urma căruia copiii, antrenorii şi părinţii se vor declara mulţumiţi că au fost răsplătite eforturile. Fără aportul deosebit al Consiliului Judeţean nu se putea realiza acest lucru. Autorităţile locale au grijă de copiii Doljului şi acest lucru ne bucură.
Alin Vancea, inspector şcolar ISJ Dolj

Politica