miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reţineri în dosarul furtului de carburanţi

45 de percheziţii au avut loc în judeţele Dolj, Olt, Mehedinţi, Dâmboviţa şi Argeş, într-un dosar în care mai multe persoane sunt bănuite de comiterea mai multor infracţiuni în domeniul sustragerii de produse petroliere din cisterne. Una dintre firmele la care s-au făcut percheziţii este Transpeco Logistics & Distribution, ce îi aparţine lui Cristi Borcea. Societatea se ocupă cu transportul de carburant lichid, gaze lichefiate şi butelii şi are clienţi mari de pe piaţa de profil.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, pentru continuarea cercetărilor, 8 tone de combustibil, 11.000 euro, peste 100.000 lei, dar şi unităţi  PC şi o armă deţinută ilegal. 
De asemenea, au fost confiscate trei autovehicule, care erau folosite la transportul şi comercializarea produselor petroliere.
12 persoane au fost ridicate şi duse la audieri, iar 8 dintre acestea au fost reţinute.
 
Poliţiştii doljeni, în perioada iunie-octombrie 2014, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare pentru documentarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni în domeniul sustragerii de produse petroliere din cisterne. În urma celor 45 de percheziţii efectuate ieri de poliţişti au fost aduse pentru audieri 12 persoane şi au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri şi sume de bani: 8 tone combustibil, 11.000 euro, 101.000 lei, dar şi unităţi PC şi o armă deţinută ilegal. De asemenea, la sediul unităţii de poliţie au fost indisponibilizate trei autovehicule cu privire la care s-a stabilit că au fost folosite la transportul şi comercializarea produselor petroliere. În baza probatoriului administrat de oamenii legii au fost introduse. în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj. 8 persoane. Reamintim faptul că percheziţiile au avut loc la sediile unor societăţi comerciale, puncte de lucru ale acestora, dar şi la domiciliile şi reşedinţele unor persoane fizice bănuite de comiterea infracţiunii de furt în cinci judeţe Dolj, Argeş, Mehedinţi, Olt şi Dâmboviţa, la care au participat peste 150 poliţişti din cadrul IPJ Dolj şi celelalte inspectorate judeţene de poliţie.
Alin Apostol, purtător de cuvânt IPJ Dolj
 
Poliţiştii continuă cercetările în acest caz sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat în formă continuată, urmând a se stabili participaţia fiecărei persoane şi a se dispune măsuri legale.

Politica