marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Victorie categoricã în Ungaria

Echipa masculinã de volei SCM “U” Craiova s-a impus marţi, în deplasare, în meciul cu formaţia Kecskemet, din Ungaria, scor 3-0 (25-21, 25-20, 25-9), în partida tur din optimile de finalã ale CEV Cup.
Pentru Craiova au evoluat: Bicanin 2 p – Licã 20 p (3 aşi), Turanjanin 7, Ghionea 9, Voinea 1, Milev 7, Mãrieş-libero. Dacã primele douã seturi au fost echilibrate, bãieţii lui Dãnuţ Pascu s-au dezlãnţuit în setul al treilea, pe care l-au câştigat cu un neverosimil 25-9. Cãpitanul Laurenţiu Licã a fãcut din nou un meci de excepţie, reuşind 20 de puncte, trei dintre ele fiind aşi. 
La finalul partidei, tehnicianul Dãnuţ Pascu şi-a felicitat jucãtorii pentru prestaţia pe care au avut-o. 
 
Am avut una dintre cele mai bune evoluţii din acest sezon. Gazdele au vãzut cã nu pot sã întoarcã rezultatul şi în ultimul set au cedat. Mã bucur cã am economisit energie şi nu am mai jucat patru sau cinci seturi. Toatã echipa a jucat foarte bine. 
Dãnuţ Pascu, antrenor SCM «U» Craiova
 
Licã, omul meciului
 
Prima manşã a fost dominatã de alb-albaştri, care s-au distanţat decisiv înainte de cea de-a doua pauzã, scorul fiind 16-13. Aceştia au pãstrat diferenţa pânã la finalul setului. 
Setul al doilea a început sub o notã de echilibru, iar gazdele au intrat pentru prima datã în avantaj în acest meci, la scorul de 8-7. Oltenii au reuşit sã se desprindã decisiv tot la acelaşi scor ca în prima parte, 16-13. Mai mult chiar, la finalul setului secund, diferenţa a fost puţin mai mare decât în prima manşã: 25-20. 
 
Returul dintre SCM “U” Craiova şi Kecskemet se va disputa pe 16 decembrie, de la ora 18.30, în Sala Polivalentã. 
Reamintim cã în faza precedentã, maghiarii au trecut de Dinamo Bucureşti. Dupã ce au pierdut în tur acasã cu 3-2, ungurii s-au impus în Capitalã cu 3-1 şi s-au calificat mai departe. Pentru a nu avea emoţii, alb-albaştrii sunt obligaţi sã câştige minimum douã seturi în faţa lui Kecskemet. Dacã maghiarii se vor impune cu 3-0 sau 3-1 la Craiova va urma un set de aur pentru stabilirea echipei câştigãtoare.
Urmãtorul joc pentru SCM va fi sâmbãtã, în deplasare, cu Banatul Caransebeş. Partida se va disputa la Lugoj întrucât sala din Caransebeş se aflã în reparaţii.
spot_img
spot_img

Politica