marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comportare fără cusur la Cluj-Napoca

Sâmbătă, la Cluj-Napoca, s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Semimaraton, care s-a încheiat cu succes pentru craioveni. Cea mai bogată „recoltă” a avut-o Clubul Sportiv Municipal, ai cărui sportivi au urcat de trei ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.
Marius Ionescu a izbutit să îl învingă pe rivalul său din Bacău, Soare Nicolae, şi a acumulat încă un titlu naţional. Cel poreclit „Piciul” a trecut linia de sosire după 1h 5 min şi 29 de secunde, însă bătălia pentru medalia de aur a fost acerbă, în spatele său, la numai zece secunde distanţă încheiând cursa băcăuanul Soare.

Cum am spus-o şi înainte de concurs, mă aşteptam la orice. Ştiam că nu o să fie uşor, dovadă că totul s-a decis în ultimul kilometru. A fost o cursă cu un adversar care în ultimii ani a arătat că are potenţial, am luptat, nu am vrut să cedez uşor, şi se pare că am avut o zi mai bună decât el. Sunt mulţumit că amîncă un titlu la individual în acest an, a venit şi titlul la echipe aşa cum ne-am propus.
Marius Ionescu

Tot în ierarhia individuală, Ştefana Andrei a ratat prezenţa pe podium de puţin, clâsându-se pe poziţia a patra.
În continuare, clasamentul a fost ocupat în ordinea următoare de atleţii craioveni: Buşcă Marius – locul şapte, Ion Daniel – locul 33(seniori), locul 9 – juniori I, Ionescu Mădălin – locul 34, Rotaru Aurel – locul 44(seniori), locul 18(juniori I). Cumulând rezultatele obţinute de Ionescu, Ştefana şi Buşcă, CSM Craiova s-a aflat în vârful topului în ierarhia pe echipe, devenind campioana naţională a acestei ediţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Titlul naţional a fost gustat de clubul municipal şi în cadrul întrecerii feminine, prin Ghiţă Andreea, care şi-a revendicat medalia de aur la categoria tineret, performanţa sa fiind dublată de o distincţie de bronz în ierarhia senioarelor.
Bronz a cunoscut şi echipa feminină a clubului, formată din Ghiţă Andreea, Pârvu Corina şi Băţilă Alina, la senioare, în timp ce la tineret, craiovencele au urcat pe a doua treaptă a podiumului.

Aşa cum ne-au obişnuit, atleţii s-au remarcat din nou la un campionat naţional. S-au întors cu cinci medalii de la naţionalele de semimaraton susţinute în Cluj, dintre care trei sunt de aur, una de argint şi una de bronz. Marius Ionescu şi-a confirmat încă o dată, asta dacă mai era nevoie, valoarea în probele de anduranţă, iar echipa noastră masculină, prin cumularea timpilor lui Ionescu, Buşcă şi Ştefana, nu a dezamăgit devenind campioană naţională. De asemenea, rezultatele au fost excelente şi la fete, Ghiţă Andreea şi-a trecut în cont titlul naţional la tineret, plus medalia de bronz la senioare, iar echipa formată din Ghiţă, Pârvu şi Băţila a adus acasă două medalii, bronz la senioare şi argint la tineret. Pe scurt, un bilanţ mai mult decât mulţumitor care răsplăteşte munca asiduă a acestor atleţi.
A declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova

Bănia a mai fost reprezentată cu brio la Cluj-Napoca şi de Achim Luminiţa(CSU Craiova), care şi-a adjudecat medalia de argint la categoria tineret.

Politica