sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ane Eidem s-a pregătit cu SCM Craiova

Problemele pe care echipa de handbal de la SCM le-a avut în meciurile de pregătire şi-au găsit o rezolvare la finalul acestei săptămâni.
Nu o dată, banca tehnică a formaţiei amintite a spus că mai sunt necesare transferuri pe linia de nouă metri pentru a putea duce la bun sfârşit campionatul. Unul care se anunţă extrem de interesant pentru că au avut loc mişcări de trupe importante în intersezon.
Cu siguranţă vor exista două echipe care sunt candidate certe la titlul naţional dar sunt şi alte 4-5 formaţii care vor avea un cuvânt greu de spus. Pentru a spera la mai mult decât sezonul trecut şi a reuşi să atragă din nou spectaorii la sală SCM Craiova are nevoie de un lot competitiv.
Dacă pe extreme, pivot şi centru s-au găsit soluţii bune sau acceptabile, linia de nouă metri, în extremul ei, pe inter, are de suferit.

S-a încercat trecerea Anetei Pârvuţ pe linia de nouă metri cu ceva succes dar nu este o jucătoare care să ducă tot campionatul în acea zonă. Cu alte cuvinte, banca tehnică a solicitat transferul unor jucătoare care să ofere soluţii viabile pentru sezonul competiţional. O parte a problemei s-a rezolvat, sau mai bine spus este pe cale de rezolvare prin transferul norvegiencei Ane Eidem.
Jucătoarea nordică are 21 de ani, evoluează pe postul de inter, iar în sezonul trecut a jucat la Levanger. are 173 şi a prins destule meciuri internaţionale cu echipa de club pentru a putea fi considerată o jucătoare care are nervii tari. Ane Eidem a fost prezentă ieri dimineaţă la antrenamentul echipei surprinzând plăcut prin dorinţa ei de a ajunge cât mai repede pe parchet pentru că a ajuns în Craiova joi spre dimineaţă.
Ieri a efectuat vizita medicală după care conducerea clubului a demarat tratativele.

A venit o jucătoare din Norvegia pentru a se alătura lotului. A fost prezentă la antrenamentul de dimineaţă pentru că a solicitat acest lucru deşi abia ajunsese la Craiova. Încă nu am semnat contractul dar, în mare, tratativele s-au desfăşurat anterior venirii ei. Mai sunt de pus la punct mici detalii care nu cred că o să împiedice semnarea contractului. Sigur, asta după ce o să primim ok-ul de la Policlinica pentru Sportivi din Craiova. Ne aşezăm la masă după evaluarea medicală.
A declarat ieri inspectorul şef din cadrul SCM Craiova, Petrişor Albu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Altfel, programul de pregătire a echipei până la debutul campionatului, care va avea loc săptămâna viitoare, nu mai cuprinde nici un meci amical.
Dacă iniţial s-a vorbit despre faptul că echipa ar merge la Tg. Mureş s-a renunţat la idee şi de teama unor accidentări, precum cele suferite de jucătoarele altor echipe din Liga Naţională. Nu în ultimul rând mai trebuie spus că suporterii ar putea avea parte de o surpriză mare.
Surse credibile din anturajul echipei vorbesc despre întoarcerea Iuliei Snovopa.

Se pare că jucătoarea amintită, una care şi-a făcut treaba în Bănie, prost sfătuită, a ales să plece din Craiova deşi nu avea nici un avantaj financiar. Contractul existent între jucătoare şi clubul craiovean ar cuprinde unele clauze care ar face ca Snopova să nu poată pleca la altă echipă decât cu penalizări financiare.
Din câte se spune, după ce s-a consultat cu avocaţii care o reprezintă în această cauză, Iulia a fost sfătuită să revină în Bănie pentru că nu prea are şanse să câştige un eventual proces cu SCM. Dacă ar avea loc şi această mutare SCM va arăta ca o echipă care nu poate fi tratată decât cu respect.

Politica