luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marius Ionescu: «Atletismul se termina când vreau eu sau Dumnezeu!»

Cursa de maraton a apărut ca urmare a legendei mesagerului atenian Fidipide care a alergat o distanţă de 42 de km de la Maraton până la Atena pentru a anunţa victoria grecilor asupra perşilor, iar odată ajuns la destinaţie, mesagerul a rostit două cuvinte („Am învins!”) şi a căzut la pământ, secat de viaţă. În prezent, maratonul este folosit ca instrument de tortură pentru atleţii care vor să îşi testeze la limită capacităţile aerobe.

Lăsând gluma la o parte, cursa de maraton reprezintă cea mai solicitantă probă a atletismului, deoarece sportivii care aleg să practice această ramură sunt supuşi unui efort draconic în timpul celor 42 de km pe care trebuie să îi parcurgă.
De aceea, se întâmplă deseori ca în anumite momente atleţii să renunţe înainte de trecerea liniei de sosire pentru că pur şi simplu corpul cedează efortului. Un astfel de moment s-a întâmplat şi la Campionatul European de la Zurich pentru sportivul craiovean, Marius Ionescu.
Cel poreclit „Piciul” a abandont cursa de maraton prematur şi a fost sincer atunci când a declarat ce s-a petrecut în acele clipe.

Îmi pare rău că nu am putut încheia cursa. Nu caut scuze, nu am avut ceva anume, dar pur şi simplu nu a fost ziua mea. Am simţit că nu pot continua şi am fost nevoit să mă opresc. Nu mi-a mers, se întâmplă şi astfel de evenimente în viaţa unui sportiv şi trebuie să le depăşim. Este păcat că mi s-a întâmplat la o competiţie de anvergură, dar voi încerca să uit cât mai repede. Atletismul se va termina când vreau eu sau Dumnezeu.
A declarat Marius Ionescu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica