vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Gorj. Noi schelete descoperite la Stăneşti

Posibilă groapă comună pentru cadavrele soldaţilor doborâţi în Al Doilea Război Mondial, la Stăneşti. Noi fragmente osoase umane au fost decoperite în zonă. Specialiştii de la Muzeul Judeţean Gorj au găsit un craniu, dar şi verigheta unuia dintre militarii morţi în Primul Război Mondial.

În Primul Război Mondial s-au desfăşurat bătălii, pentru că graniţa cu imperiul austro-ungar era pe coama muntelui. Muzeul Judeţean Gorj deţine amintirile învăţătorului Grigore Popescu care aminteşte de luptele desfăşurate aici. Chiar spune respectivul dascăl că şi după încetarea războiului se mai găseau cadavre.
A declarat directorul Muzeul Judeţean Gorj, Dumitru Hîrtopan

Anterior, alte cranii şi cartuşe au fost ridicate de poliţişti din acelaşi loc. Rămăşiţele umane urmează a fi expertizate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am văzut două cranii, dintre care unul era aproape întreg, cu mandibulă cu tot. Unul dintre cranii are şi două găuri prin ceafă. Cred că sunt găuri de glonţ. Celălalt craniu era sfărâmat. Se presupune, de la bătrâni, că ar fi din Primul Război Mondial, pentru că pe acolo au trecut şi nemţi şi au fost lupte. Craniile au fost descoperite ca urmare a unor lucrări făcute la un drum de către Obştea «Plaiul Vălari», în zona punctului La Cruci, unde se presupune că ar exista o groapă comună.
A declarat, potrivit adevărul.ro, primarul comunei Vasile Pârvulescu

În urma acestor descoperiri autorităţile au decis să nu mai permită accesul utilajelor, care amenajau un drum forestier.

spot_img
spot_img

Politica