sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Piciul” se aşteaptă la o prezenţă în top six

Am ajuns la intervievarea ultimului sportiv din Bănie care va participa la Campionatul European din Elveţia. Este vorba despre maratonistul de la CSM Craiova, Marius Ionescu, cel care a bifat în 2012 o participare a României în proba masculină de maraton la Jocurile Olimpice după o secetă care s-a menţinut ani buni. Cel poreclit „Piciul” este unul dintre sportivii exponenţiali ai Craiovei şi al clubului pe care îl reprezintă, dar cu siguranţă şi al atletismului românesc din ziua de azi.

Cu o experienţă vastă la nivel internaţional, Marius Ionescu are toate atuurile să facă o figură frumoasă la maratonul european de la Zurich. Nu neapărat o prezenţă pe podium, dar cel puţin o clasare în primii şase, acesta fiind obiectivul principal pe care atletul craiovean şi l-a fixat pentru europenele de pe pământ elveţian. Marius va intra în cursă în ultima zi a întrecerilor, respectiv duminică, atunci fiind programată proba masculină de maraton.

 „Am aşteptări mari de la această competiţie. Mi-am fixat drept obiectiv o clasare în primii şase, ceea ce ar fi excelent, dacă voi reuşi. Însă maratonul este o probă imprevizibilă, sper să nu am probleme in timpul cursei, aşa cum s-a întâmplat la Jocurile Olimpice de la Londra. Sunt în regulă cu pregătirea, sunt sănătos, nu am avut parte de accidentări. Nu mai rămâne decât să fiu într-o formă bună la ora probei şi să îmi pot îndeplini obiectivul. Despre restul sportivilor din lotul României nu pot spune ce vor face, dar sunt sigur că fiecare îşi doreşte să se autodepăşească, să îşi facă un record personal. Ar fi benefic sportului românesc să ne întoarcem şi cu medalii, dar asta vom afla la finalul concursului, când se va trage linie,” a declarat Marius Ionescu, pentru „Ediţie Specială”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica