vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oprea, despre europene: “Sper la un rezultat al sezonului”

Consacratul triplusaltist român, Marian Oprea, este pregătit pentru a lua startul la Campionatul European de la Zurich. Delegaţia României a decolat spre Elveţia în cursul zilei de ieri, iar “Struţul” va intra în focurile concursului mâine, cu ocazia întrecerilor de calificări. Valorosul atlet care se află în dublă legitimare cu CSM Craiova nu se gândeşte în principal la o prezenţă pe podium, însă speră să îşi doboare recordul din acest sezon şi să ocupe un loc cât mai în faţă. Oprea are o experienţă foarte bogată în spate, fiind unul dintre atleţii români din ultimul deceniu care a ridicat tricolorul pe culmile înalte ale atletismului internaţional. Un argint olimpic la Atena şi cinci medalii la nivel mondial şi european, este un bilanţ pe care orice sportiv l-ar dori să îl treacă în CV. Însă cu toate acestea, “Struţul” nu se autoanunţă un candidat la podium înainte de debutul întrecerilor. Şi-a propus pentru această ediţie a europenelor o îmbunătăţire a rezultatului sezonului şi o clasare cât mai în faţă.

“Totul este în regulă până acum cu pregătirea. Nu am probleme. Aştept să ajungem la Zurich şi să începem concursul. Ca obiectiv îmi propun să îmi îmbunătăţesc cel mai bun rezultat din acest sezon şi o clasare cât mai în faţă, desigur şi trecerea de calificări fără probleme. Nu vreau să mă pronunţ înainte de competiţie pentru o medalie. Orice sportiv îşi doreşte să urce pe podium, mai ales la concursurile internaţionale. Voi încerca să am o evoluţie cât mai bună, iar dacă voi ajunge să urc pe podium, cu atât mai bine,” a declarat Marian Oprea, înainte de plecarea spre Zurich.

Acesta a continuat, spunând câteva cuvinte şi despre prezenţa României la Campionatul European.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Nu ştiu în privinţa şanselor la medalii, dar eu zic că avem o delegaţie numeroasă şi tânără. Fiecare are şansa lui, sunt atleţi mai puţin experimentaţi, alţi cu o experienţă mai bogată. Rămâne de văzut la sfârşitul întrecerilor ce rezultate vom obţine,” a conchis Oprea.

Prima zi a întrecerilor de la Campionatului European de la Zurich va fi mâine, când şi “Struţul” va debuta în runda calificărilor.

Politica