marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

De Sfânta Maria, doljenii iau cu asalt litoralul

Chiar dacă în această vară, oamenii au preferat să meargă în concediu în Grecia, Turcia sau alte destinaţii din străinătate, pentru mini-vacanţa de Sf. Maria, doljenii au ales să se relaxeze în zone mai aproape de casă. Astfel, biletele pentru litoralul românesc şi pentru munte s-au epuizat, iar pentru Bulgaria au rămas destul de puţine locuri.

„Biletele pentru litoralul românesc s-au epuizat de două, trei săptămâni. Am avut şi oferte de 60 de lei pe noapte, de persoană, iar în zona montană preţurile au fost, de asemenea, bune, cu 80 de lei pe noapte, de persoană. Oamenii au preferat România, preţurile fiind destul de mici pentru această perioadă”, a afirmat Cristina Iliescu, consultant turism al Agenţiei Mapamond.

Şi în Bulgaria sunt oferte interesante, iar craiovenii mai au ocazia să îşi procure bilete.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La Albena, la un hotel de trei stele, cu cazare şi all-inclusive preţul era de 110 euro de persoană pentru trei zile. Tot în aceeaşi staţiune, la un hotel de patru stele pachetul pentru trei nopţi cu all-inclusive este de 103 euro de persoană. Acestea ar fi cele mai interesante oferte pentru litoralul bulgăresc”, a mai precizat Cristina Iliescu, pentru Ediţie Specială.

Oamenii au epuizat resursele financiare în concediu

Deşi cifrele arată cu totul altfel, mai mulţi craioveni au spus că nu îşi mai permit să plece în vacanţă în aceste trei zile şi vor merge la un grătar, la ştrand sau la ţară.

Mircea Băluţoiu, de 43 ani, din Craiova, a recunoscut că a cheltuit destul de mult în concediu şi acum se va relaxa la ţară.

„Nu sunt vremurile în care să plecăm în fiecare weekend undeva. A fost de ajuns concediul, probabil vom mai pleca undeva de revelion. În rest, acasă şi la ţară şi poate, de ce nu, la un grătar cu prietenii”, a punctat Mircea Băluţoiu.

Alina Petculescu, 35 de ani, din Craiova, va petrece weekendul viitor la ştrand.

„Este bine să pleci în concediu, însă este destul de costisitor. Din păcate, un om normal nu poate să îşi permită mai mult de un concediu, maxim două concedii pe an. Aşa că acum strângem cureaua, dar este bine şi la ştrand în Craiova, mai ales că vor fi zile foarte călduroase”, a spus Alina Petculescu.

Patru zile zile libere până la finalul anului

Aşa cum se cunoaşte deja, ziua de 15 august, când este sărbătorită Sfânta Maria sau Adormirea Maicii Domnului, este zi liberă la nivel naţional. Astfel, vineri, cei care vor să facă o escapadă în afara oraşului se pot bucura de un weekend prelungit cu încă o zi.

Ultimele zile libere acordate de stat angajaţilor sunt în luna decembrie. Data de 1 decembrie, Ziua Naţională a României, va fi într-o zi de luni, astfel că pe lângă ziua liberă pe care o primesc de la angajatori, românii se bucură din nou de un weekend prelungit. În luna decembrie va fi o minivacanţă cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. Prima zi va cădea într-o zi de joi, iar a doua zi, vineri. Pe scurt angajaţii au patru zile de relaxare de sărbătorile de iarnă cu zilele de weekend incluse.

Faţă de anii 2012 şi 2013, când angajaţii au avut numai opt zile libere legale care au fost în timpul săptămânii, în 2014 situaţia este puţin mai bună, cu o zi în plus, respectiv nouă zile libere.

Politica