joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

ORAŞUL CORABIA ESTE UN ORAŞ EUROPEAN

Oraşul Corabia s-a integrat în Europa, cel puţin din punct de vedere cultural. Nu este lună în care cultura sau sportul corăbian să nu participe la o activitate europeană, în Bulgaria, sau invers în care bulgarii să nu vină la Corabia, noroc cu bacul doljean.

Vineri 8 august Ansamblurile “Danubius” al Clubului Copiilor din Corabia şi Muguraşii Oltului din Giuvărăşti au reprezentat cu succes ţara noastră la Festivalul Internaţional de folclor autentic din localitatea Tsarevets – Bulgaria. Festivalul are o durată de o saptămână, fiind realizat pentru a descoperi, lansa sau confirma talentele locale din muzica populară. Cele două ansambluri populare oltene au fost invitate, în afara programului, ca invitaţi speciali, având în vedere calitatea muzicii şi dansului popular românesc. Trebuie menţionat că participarea românilor este în premieră.

Ca o confirmare a calităţii muzicii şi jocului popular cele două ansambluri au primit propunerea de a înregistra o emisiune folclorică pentru Televiziunea Naţională din Bulgaria, care va fi difuzată în ziua de Crăciun şi în seara de Revelion. Invitaţia participării celor două ansambluri a fost făcută de doamna Dimitrina Radulova-Popova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Referitor la această participare, plină de succes, Dan Oltean, consilierul personal al primarului corăbian, ne-a declarat: “Mulţumim pe această cale doamnei Dimitrina Radulova-Popova pentru ospitalitate şi implicarea dânsei în activităţile grupurilor noastre. Este o persoană deosebită cu o energie debordantă, pe care o respectăm şi admirăm în mod deosebit. Are o inimă mare şi un suflet care vibrează pentru artă, pentru respectarea tradiţiilor şi pentru neamul românesc. Noi am participat în afara concursului, fiind invitaţi speciali.“

Ceea ce este de menţionat este faptul că sportul şi cultura corăbiană s-a integrat în schimbul cultural transfrontalier comparativ cu celelalte zone sau oraşe ale judeţului. Relaţiile de colaborare dintre corăbieni şi bulgari au trecut la un alt nivel, poate de prietenie, nu doar cel oficial, în contextul European, al programelor europene.

Să sperăm că şi ansamblurile slătinene şi caracalene vor urma exemplul corăbienilor, acestea două fiind recunoscute la nivel naţional datorită folclorului autentic şi al profesionalismului de care au dat şi dau dovadă.

Politica