duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Plângere penală împotriva fostului viceprimar de la Daneţi

Debandadă în Primăria Daneţi. După ce primarul a fost arestat pentru afaceri necurate, noi ilegalităţi par a ieşi la iveală. Partidul Democrat Liberal Dolj a anunţat că a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, dar şi la IPJ pe numele fostului viceprimar al comunei Daneţi, Mihai Atitienei.
Reprezentanţii partidului îl acuză că a semnat documente oficiale deşi nu mai era în funcţie. De asemenea, PDL Dolj solicită constatarea nulităţii actelor semnate de Atitienei după ce nu a mai deţinut funcţia de viceprimar al comunei Daneţi.
Majoritatea în Consiliul Local aparţine ACL, care are 10 membri, spre deosebire de PSD-doar 4, astfel că Alianţa şi-a numit, în şedinţă, legal, un viceprimar, susţin reprezentanţii PDL. Atitienei nu s-a lăsat dus aşa uşor din birou, spun reclamanţii, refuzând chiar să îl elibereze. Până s-a hotărât să plece a semnat mai multe documente, între care certificate de producător.

Plângerea penală a fost transmisă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului, Secţia 12 Poliţie Rurală Daneţi şi adusă la cunoştiinţă Instituţiei Prefecturii Judeţului Dolj. Precizăm că domnul Mihai Atitienei a ocupat funcţia de viceprimar al comunei Daneţi din partea Partidului Social Democrat până în data de 31.07.2014, când Consiliul Local, întrunit în şedinţă ordinară, a hotărât schimbarea acestuia şi alegerea în funcţia de viceprimar a domnului Ştefan Cioablă, din partea Partidului Democrat Liberal. Deşi a luat la cunoştinţă – prin semnătură – de Hotărârea Consiliului Local nr. 25/2014, prin care era dispusă schimbarea sa şi era numit noul viceprimar al comunei, Mihai Atitienei a refuzat să se conformeze folosindu-se în continuare în mod ilegal de calitatea de viceprimar, pe care nu o mai deţinea, semnând acte oficiale de autoritate publică în numele Unitatíi Administrativ Teritoriale  Comuna Daneţi şi săvârşind astfel infracţiunea prevăzută de art. 258 Cod Penal.
PDL Dolj

Art. 258 Cod Penal se referă la uzurparea de calităţi oficiale şi prevede pedepsirea cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă a faptei  funcţionarului care continuă să exercite o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, după ce a pierdut acest drept conform legii.
Juriştii Prefecturii Dolj analizează situaţia de la primăria Daneţi. Trebuie precizat însă că nu a fost emisă încă viza de legalitate, sau nelegalitate, legat de alegerea noului viceprimar. Un rezultat al analizei urmează să fie dat astăzi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că şi primarul comunei Daneţi, Constantin Spiridon, este acuzat de încălcarea legii. Acesta se află în arest din 9 iulie, pentru afaceri ilegale cu fratele lui Bercea Mondial, Vasile Anghel, zis Amar Generalu.
Magistraţii Judecătoriei Craiova au dispus trimiterea în arest preventiv a primarului comunei doljene Daneţi, Constantin Spiridon, a contabilei primăriei, Elena Biţă, dar şi a administratorului unei firme din Craiova, Marius Vasile Savu. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi pentru fratele lui Bercea Mondial, Vasile Anghel, cu care edilul ar fi făcut afaceri păguboase pentru bugetul local. Prejudiciul creat statului este de 361.627 de lei.Cei trei au fost reţinuţi în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor.

Edilul din Daneţi este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual, ambele în formă continuată.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008 – 2012, primarul, în complicitate cu contabila Elena Biţu, prin procedura de achiziţie directă, a acceptat la plată facturi pentru produse (coşuri de gunoi, bănci) a căror valoare a fost supraevaluată. Bunurile au fost cumpărate de la firmele administrate de Vasile Anghel şi Marius Vasile Savu.

Reamintim că fratele lui Bercea Mondial, Vasile Anghel, zis Amar Generalu, a fost condamnat, pe 24 octombrie 2013, de Judecătoria Craiova, la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat că, împreună cu alţi patru inculpaţi, a înşelat mai multe primării din Dolj.
Vasile Anghel a fost arestat pe 9 noiembrie 2012, când poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, împreună cu mascaţi, descindeau la mai multe locuinţe şi sedii de firme din localitatea Drăgăneşti, judeţul Olt, într-un dosar vizând comiterea mai multor înşelăciuni.

Poliţiştii au stabilit că, în perioada 2008 – 2012, membrii grupului infracţional au falsificat mai multe documente (facturi, procese-verbale de recepţie, contracte etc.) în numele a două societăţi comerciale cu sediul în Drăgăneşti – Olt, documente care atestau, în mod nereal, furnizarea de produse sau prestarea unor servicii în beneficiul unor primării din judeţul Dolj. Înscrisurile falsificate au fost folosite la judecătoriile Craiova, Caracal şi Segarcea, obţinându-se astfel, pe calea somaţiei de plată, mai multe zeci de hotărâri judecătoreşti împotriva unor primării din judeţul Dolj. Hotărârile judecătoreşti astfel obţinute au fost învestite cu formulă executorie, iar în cadrul procedurii de executare silită au fost puse popriri pe conturile primăriilor respective.

Politica