marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Un nou primar PNL susţine PSD la alegeri

Vineri, 18 iulie, la sediul judeţean al PSD, Marius Oprescu, preşedinte PSD Slatina, a prezentat presei, în cadrul unei conferinţe de presă pe primarul comunei Bobiceşti ca fiind un nou susţinător al PSD Olt la alegerile prezidenţiale. Un alt primar liberal a fost prezentat ca un nou membru al echipei PSD de la Olt.

Marius Oprescu: “Avem alături de noi pe primarul de la Bobiceşti, domnul Ilie Chitez, un domn primar care a făcut treabă în localitatea dânsului, dar care consideră că nu se mai găseşte în dreapta actuală. Acum este alături de noi să continue proiectul de guvernare început cu colegii de la vremea respectivă, liberali”.

Edilul local consideră că el este înainte de toate un administrator şi nu un politician, declarând în acest sens: “Eu mă consider administrator decât om politic, mă ataşez şi eu unei echipe care are succes”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul conferinţei de presă, edilul a explicat că interesele oamenilor şi ale comunităţii sunt mai importante decât cele politice şi că obiectivele asumate de USL trebuie îndeplinite, acestea fiind: extinderea reţelelor de canalizare, apă şi gaze şi asfaltarea drumurilor din comună, declarând în acest sens: “Această echipă a promis să ducă la îndeplinire nişte obiective, acestea au fost promise electoratului meu, indiferent de culoarea politică. Mai am de canalizat unul din cele nouă sate, cu staţie de epurare cu tot şi de extins 6 km, tot de canalizare, 19 km de instalaţie cu gaz şi 12 km de asfaltat drumuri şi străzi“.

El s-a alăturat altor şase primari liberali care, după ruperea USL, şi-au declarat susţinerea pentru echipa PSD Olt. Grav este că această plecare din PNL nu este singura şi nici prima, s-ar putea să nu fie nici ultima, în trecut înainte de alegerile europarlamentare, şase primari liberali şi-au declarat susţinerea pentru echipa PSD Olt: Ion Şofaru, de la Văleni, Dorel Alexe, de la Cungrea, Dorel Iovancea, de la Grojdibodu şi Radu Miltiade, de la Bucinişu. Doi primari: Viorel Măgureanu de la Ştefan cel Mare şi Gicu Cranta de la Gura Padinii participă la şedinţele şi activităţile social-democraţilor olteni.

Marius Oprescu, prim vicepreşedintele PSD Olt, a motivat această nouă „achiziţie” pe degringolada dreptei: „Datorită degringoladei din dreapta politică, datorită a tot ceea ce se întâmplă în PNL, avem alături de noi pe domnul primar de la Bobiceşti, Ilie Chitez. “

Al doilea punct la conferinţa de presă a fost participarea delegaţiei oltene la Consiliul Naţional al partidului din data de 29 iulie de la Craiova, în Sala Sporturilor din Craiova. Referitor la alegerea municipiului Craiova ca şi loc de desfăşurare, prim-vicepreşedintele judeţean a declarat: “Locaţia nu este aleasă întâmplător, deoarece este centrul bazinului electoral PSD ”.

Victor Ponta îşi va lansa candidatura la alegerile prezidenţiale în Oltenia, la Craiova, deoarece este oraşul care s-a clasat pe primul loc la alegerile europarlamentare, iar acest lucru l-a determinat să ia decizia de a fi alături de cei care au adus cele mai multe voturi pentru PSD. Organizaţia Olt va avea un număr de 500 de delegate, iar mesajul este unul singur: “Victor Ponta, preşedinte”.

La reuniunea de la Craiova vor participa toţi parlamentarii, precum şi aleşii locali şi cei judeţeni, delegaţia Olt-ului fiind a doua cea mai numeroasă, după cea din Dolj.

Trebuie menţionat că şi preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu a declarat, cu ceva timp în urmă, ca Victor Ponta va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale: “Eu sunt convins că în Partidul Social Democrat va fi o singură candidatură, cea a preşedintelui partidului Victor Ponta. Din câte ştiu şi din discuţiile cu toţi colegii, susţinem cu toţii candidatura lui Victor Ponta pentru funcţia de preşedinte.”

Conform statutului PSD, enunţarea candidaturii se va face la Consiliul Naţional, dar legal candidatura trebuie votată de membrii  participanţi la congresul PSD din toamnă.
În cadrul conferinţei, la întrebarea noastră referioare la conduita partidului privind susţinerea lui Liviu Dragnea la funcţia de prim-ministru, Marius Oprescu ne-a declarat că este o problemă internă a partidului. Am adresat această întrebare, ştiindu-se (pe culoarele sediilor politice social-democrate) de existenţa a doi candidaţi: Liviu Dragnea şi Dan Şova.

Se anunţă o toamnă şi o iarnă politică încinsă, având în vedere cele două candidaturi, cu posibile lupte interne, cu învinşi şi învingători.

spot_img
spot_img

Politica