luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce se va întâmpla cu parcul «Nicolae Romanescu»?

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a precizat zilele trecute că în parcul “Nicolae Romanescu“ se vor investi 11 milioane de euro, urmând să fie “refăcută toată infrastructura”. Trebuie semnalat faptul că acest parc nu trebuie să sufere nicio modificare, altfel ar putea să nu mai fie în administrarea municipalităţii.

Luna viitoare vom depune proiectul pentru parcul Romanescu. Este unul dintre proiectele mele de suflet. Este o investiţie de 11 milioane de euro din fonduri europene în care va fi refăcută toată infrastructura după planurile arhitectului Redont. Ar fi trebuit să fie o finanţare de 20 milioane de euro, dar nu ne-au mai rămas bani de la licitaţiile anterioare. Aşa cum ştiţi s-au distribuit 100 de milioane de euro către municipalitatea Craiovei, bani pentru care au fost semnate contracte de finanţare în ultimii doi ani, unele dintre ele chiar de predecesorul meu, cum ar fi pasajele subteran şi suprateran şi mall-ul cultural, cum ne place să spunem, dar el este de fapt unul expoziţional. Din licitaţii au mai rămas 11 milioane de euro. Aceşti bani sunt singurii care ni se permite să îi putem folosi până la finalul lui 2015, atunci când se va intra pe următorul ciclu financiar cu fonduri de la Uniunea Europeană să îi putem folosi.
Lia Olguţa Vasilescu

Edilul-şef din Cetatea Banilor a atacat-o pe Marilena Bogheanu, director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, care a spus săptămâna trecută că proiectul nu a fost depus corect.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Doamna Bogheanu nu are de unde să ştie dacă este vreo problemă, pentru că noi nu am depus proiectul. Acesta va fi gata pe 15 iulie, tragem tare ca până în şedinţa Consiliului Local să îl avem avizat din punct de vedere tehnic, să fie aprobat în şedinţa CL şi abia după aceea va ajunge la ADR, pentru ca doamna să vadă acest proiect. Probabil că dumneaei ştie de un proiect, de anul trecut, care era de 20 de milioane de lei vechi, dar nu s-a putut finanţa fiindcă nu existau economii. Voi avea grijă ca în momentul în care trimit cererea către ADR, să sun şi la minister ca să-i caute şi ei zilnic până când se fac aceste proceduri. ADR-ul nu are mare lucru de făcut, doar să dea ok-ul. Nu trebuie să verifice un an de zile cererile de finanţare.
A mai punctat Olguţa Vasilescu

Aceasta nu exclude varianta să o înlăture pe Marilena Bogheanu de la conducerea ADR. Întrebată dacă îi va cere demisia, primarul Craiovei a răspuns sec: “Avem planurile noastre”.  
Directorul ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, aprecia săptămâna trecută că până la sfâşitul lunii septembrie primăria va trebui să depună proiectul privind amenajarea parcului: “Primăria Craiova lucrează la refacerea proiectului tehnic, mai scot nişte cheltuieli, ca să ne încadrăm în sumă şi probabil vor depune PT-ul în vreo trei luni de zile”.

Pană: Să nu se înstrăineze alte clădiri

Pe de altă parte, consilierul local Ionel Pană a atras atenţia asupra modului în care va fi amenajat Parcul “Nicolae Romanescu”.

Este un proiect foarte bun, dar depinde cum va fi realizat. Din păcate nici acest proiect nu este al primarului Lia Olguţa Vasilescu, ci este din vremea mandatului lui Antonie Solomon. De fapt, aproape toate au fost la fel în cei doi ani de când a primit mandatul de primar. Cei care fac proiectul trebuie să aibă grijă să nu se schimbe ceva, pentru că atunci parcul ar putea fi pierdut de municipalitate. Sper să nu se mai înstrăineze şi alte clădiri din parc, aşa cum s-a întâmplat cu Castelul Fermecat şi cu Ciobănaşul. Ar fi păcat să pierdem alte valori ale Craiovei.
A subliniat Ionel Pană, pentru Ediţie Specială

Politica