duminică, mai 12, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei elevi doljeni eliminaţi la proba obligatorie a profilului

A doua probă scrisă a bacalaureatului, cea obligatorie a profilului,  s-a soldat şi de data aceasta cu incidente. Dintr-un total de 5099 elevi înscrişi pentru această probă, 425 nu au onorat cu prezenţa. În plus, au fost eliminaţi pentru tentativa de fraudă a bacalaureatului, doi elevi din Craiova, respectiv de la Centrul de Examen de la C. N. “Elena Cuza” Craiova, un elev de la Centrul de Examen Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova şi un elev de la Centrul de Examen Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” Băileşti. Elevii doljeni au susţinut ieri proba obligatorie a profilului, cei de la profilul uman au dat examen la disciplina istorie, iar cei de la real, la matematică.

La centrul de examen organizat la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova, elevii erau fericiţi pentru că subiectele la matematică au fost “floare la ureche”. Aceştia au fost uimiţi de simplitatea exerciţiilor pe care le-au avut de rezolvat. Unul dintre elevii “fericiţi” şi-a exprimat atât de tare bucuria, încât a fost atenţionat de agenţii de la Poliţia Locală.
”Sunt fericit că iau bacul la matematică”, a strigat elevul.
Poliţistul i-a replicat: “Bucură-te în altă parte, nu aici în faţa liceului, mai sunt copii care dau bacul”.
Zis şi făcut, elevul a traversat strada. Acolo însă a început din nou să ţipe de fericire.
Oamenii legii s-au dus din nou peste el, iar după o scurtă discuţie gălăgiosul s-a potolit.

Le-am rezolvat pe toate într-o jumătate de oră şi apoi nu mă lăsau să ies din sală. Doar exerciţiul şase nu l-am făcut. Am avut o integrală simplă, apoi o derivată şi dacă ştiai o formulă măcar, le puteai rezolva. Am putut să ne consultăm între noi, eu am fost cel care am dat consultaţii.
Spune Divan, un elev care a susţinut proba la matematică la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova

Policlinica Buna Vestire Craiova

Matematica nu este un punct forte pentru toată lumea. La liceul CFR Craiova, am întâlnit şi elevi dezamăgiţi că nu au putut face faţă examenului la matematică, precizând că se mulţumesc şi cu nota 5.

Mie mi s-au părut grele, m-am descurcat la prima parte, dar în rest nu, sper să iau 5. Nu ne-au lăsat să copiem, nici măcar nu am încercat, nu aş îndrăzni.
Spune Popa Georgiana, elevă la Colegiul Tehnic “Constantin Brâncuşi”
 
A treia parte a fost mai complicată, în rest au fost accesibile, sper să iau de trecere, în niciun caz nu ne-am consultat am avut camere, chiar au venit să verifice.
Spune Mădălina

Au fost însă şi săli de clasă la liceul CFR, în care elevii au prins frica comisiei de supraveghere şi nici măcar nu au mai luat în calcul posibilitatea să se consulte cu colegul.

A fost greu subiectul trei, cred că iau un 7, nu am putut să ne consultăm, chiar l-au eliminat pe un coleg din clasa mea, l-au prins că vorbea la telefon.
Valentin, elev la liceul “Constantin Brâncuşi”

La unul dintre liceele considerate de top în Craiova, proba la matematică a fost catalogată de către elevi, o probă de un nivel mediu, “o probă pentru toată lumea”.

Sunt la mate-info, au fost de nivel mediu exerciţiile, să facă toată lumea, cred că iau 10. Nu ne-am putut consulta, mai ales că am auzit că au eliminat pe cineva.
Gabriela Băluţă, elevă la C.N “Elena Cuza”.

A fost foarte uşor, iau 10, nici nu am dubii, eu sunt la M1, am vorbit foarte puţin între noi.
Spune Dumitru Adrian, elev de la C. N “Carol I”

Şi elevii umanişti au avut parte de subiecte accesibile la istorie, admit aceştia. Mai ales pentru cei care s-au pregătit temeinic la această probă.

Am trecut prin toată materia, o ştiam, le-am rezolvat, dar nu sunt complet sigură pe subiecte, dacă am scris foarte corect, aştept rezultatele, în mod sigur o să iau peste 8.50, sper să iau mai mult, dar nu vreau să mă avânt prea tare de acum.
Drugu Larisa, elevă C. N “Carol I”

Mi s-au părut destul accesibile, subiectele la istorie, dacă învăţai şi îţi dădeai interesul, nu era dificil. Cred că iau peste 8.
Spune Raluca de C. N “Carol I”

Absolvenţii clasei a XII-a, mai au încă un hop de trecut, proba la alegere a profilului, pe care o vor susţine mâine, pe 4 iulie.

Politica