vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii, păgubiţi de vreme

Mehedinţiul a fost lovit de grindină şi ploi torenţiale, miercuri seara. Prefectul Nicolae Drăghiea a cerut ieri autorităţilor locale din judeţ să evalueze pagubele.
Potrivit lui Drăghiea, din primele informaţii, în municipiul Drobeta Turnu Severin un acoperiş de bloc a fost luat de vântul puternic şi a căzut peste patru case de locuit, alte două acoperişuri de case au fost avariate, elemente ale acestora ajungând în alte gospodări, mai multe magazine au fost inundate din cauza opturării gurilor de canal cu resturi vegetale, un copac a fost smuls şi a blocat magistrala feroviară Timişoara-Bucureşti, traficul fiind oprit temporar, până la ora 21.41, scrie AGERPRES.

Echipele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ale serviciilor locale de voluntari au acţionat pentru atenuarea efectelor fenomenelor meteorologice extreme. Nu s-au înregistrat victime omeneşti.
A precizat Drăghiea

El a mai arătat că pompierii au intervenit şi pentru evacuarea apei pluviale din pasajul care asigură accesul în Punctul de Trecerea Frontierei Porţile de Fier I, situaţie care a dus la sistarea ieşirilor din ţară către Republica Serbia, arată AGERPRES.
Miercuri, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli Mehedinţi, Cornel Stroescu, a declarat că toate culturile aflate pe suprafeţele din perimetrul localităţilor Gîrla Mare, Pătule, Vînători şi Vrata sunt compromise în procent de 100%, de grindina căzută în noaptea de marţi spre miercuri.
O jumătate de oră a fost suficient ca grindina să distrugă o suprafaţă de peste cinci mii de hectare cu grâu, rapiţă, porumb şi floarea soarelui.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Investiţiile făcute, de aproximativ 12 milioane de lei, nu vor mai putea fi recuperate. Din cauza acestei situaţii, agricultorii sunt în mare pericol. Mulţi au luat credite pentru achiziţii de utilaje şi pentru înfiinţarea respectivelor culturi. Cu siguranţă, aceştia vor fi executat silit şi puşi în împrejurarea de a abandona terenurile agricole.
A precizat Stroescu, pentru AGERPRES

Asociaţia Producătorilor Agricoli (APA) Mehedinţi a solicitat, miercuri, autorităţilor judeţului să propună spre aprobare Guvernului României un act normativ pentru scutirea de la plata impozitului pe profit a entităţilor agricole afectate de grindină.

Pagube la Vâlcea produse de furtună

În judeţul Vâlcea mai multe gospodării au fost inundate, stupii de albine au fost răsturnaţi, iar unii vâlceni au rămas fără curent electric.

La data de 25 iunie a.c., poliţiştii au acţionat alături de echipajele ISU şi de cetăţeni în cazul mai multor evenimente produse ca urmare a ploii abundente şi a rafalelor puternice de vânt. În comuna Lăpuşata, au fost identificate trei gospodării inundate şi 100  de stupi au fost răsturnaţi de apă. În comuna Lădeşti, DN 65 C, la Km 69+200, a fost doborât de vânt un copac ce a blocat în totalitate traficul rutier pentru 20 minute. S-a intervenit împreună cu angajaţi ai Districtului de drumuri Lădeşti pentru deblocarea drumului. În comuna Roeşti, o plută doborâtă de vânt a distrus firele de la reţeaua electrică pe o porţiune de aproximativ 5 metri, fără a fi afectaţi stâlpi de susţinere generând o pană totală de curent în localitate. Tot în comuna Roeşti, au fost identificate 9 gospodări inundate, iar la alte 6 case vântul a decopertat acoperişul. Ţiglele smulse au provocat avarii in proporţie de 30% la un autoturism aflat în curtea locuinţei. A fost anunţată societatea de distribuire a energiei electrice pentru remedierea defecţiunilor la reţeaua electrică şi a fost izolat locul în care au fost distruse firele electrice pentru a fi evitate accidentele. În comuna Copăceni, au fost identificate 9 gospodării inundate, iar DJ 676  a fost blocat de apă şi aluviuni. S-a intervenit şi a fost deblocat DJ 676, iar s-a intervenit împreună cu un echipaj din cadrul ISU pentru evacuarea apei din gospodări. De asemenea, în oraşul Berbeşti, oamenii legii împreună cu cetăţenii au acţionat pentru remedierea evenimentelor produse de ploile abundente. Astfel, au înlăturat 5 copaci căzuţi pe carosabil. Au fost identificate aproximativ 20 de gospodării inundate, unde echipajele ISU   au intervenit pentru  a scoate apa din gospodărie. Totodată, au fost identificaţi 20 de stupi răsturnaţi de apă. Reţeaua de curent electric a fost afectată, defecţiunile fiind în mare parte remediate până în prezent.
IPJ Vâlcea

 Nici Oltul nu a scăpat de furia naturii. Peste 300 de hectare de culturi agricole au fost distruse de grindină în comuna Stoeneşti. Un raport cu pagubele produse a fost trimis de autorităţile din Olt la Ministerul Agriculturii.

Politica