joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Arestaţi pentru înşelăciune cu asigurări auto

Doi craioveni au fost reţinuţi de poliţişti pentru înşelăciune, înşelăciune în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată. Aceştia sunt acuzaţi că au încheiat mai multe poliţe de asigurare auto false, dar şi alte documente pentru autoturisme înmatriculate în România şi Bulgaria.
Aceştia, sprijiniţi de alte persoane, au reuşit să înşele 15 oameni de la care au obţinut 7.100 lei. Mai mult, unii dintre acuzaţi foloseau acele documente în scop personal deşi ştiau că sunt false.

În data, 24 iunie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Poliţie au fost definitivat cercetările complexe (pe parcursul cărora au fost efectuate 15 percheziţii domiciliare şi 3 percheziţii informatice) într-un dosar penal privind pe M.BOGDAN, 22 ani, C.CLAUDIU, 26 ani, ambii din Craiova suspectaţi de săvârşirrea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, S.MIHAI, 28 ani şi A.ROMICĂ, 44 ani, ambii din aceeaşi localitate cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals, uz de fals şi mărturie mincinoasă. De asemenea, în acelaşi dosar penal mai este cercetat şi N.CONSTANTIN, 26 ani, din comuna Carpen, Dolj sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi mărturie mincinoasă, persoană care se sustrage cercetărilor. Cei patru craioveni au fost conduşi la sediul Secţiei 2 Poliţei Craiova pentru audieri, din investigaţii reieşind faptul că M.BOGDAN şi C.CLAUDIU în baza unei înţelegeri prealabile au indus în eroare 15 persoane vătămate cărora le-au solicitat şi de la care au primit suma de 7100 lei în schimbul căreia au întocmit în fals asigurări obligatorii auto şi alte documente auto pentru autoturisme înmatriculate în România şi în străinătate, în special în Bulgaria.  Totodată, s-a stabiliti faptul că suspecţii A. ROMICĂ şi N. CONSTANTIN au folosit astfel de documente falsificate, iar S. MIHAI a falsificat şase asigurări pentru autoturisme înmatriculate în străinătate, iar două dintre acestea le-a folosit personal ştiind că sunt false. În urma probatoriului administrat împotriva inculpaţilor M. BOGDAN şi C. CLAUDIU s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentaţi instanţei judecătoreşti cu propunere de arestare preventivă.
Amelia Căprărin, purtător de cuvânt IPJ Dolj

Poliţiştii doljeni fac apel la cetăţenii care au fost înşelaţi de persoanele în cauză în vederea identificării de noi victime ale grupului infracţional întrucât din datele obţinute până în prezent a rezultat că inculpaţii au mai falsificat documente auto pentru autoturisme înmatriculate în Bulgaria.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica