vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a dat startul şi la proba competenţelor lingvistice pentru absolvenţii de liceu

Tot ieri s-a dat startul şi la proba competenţelor lingvistice pentru absolvenţii de liceu. Până pe 27 iunie, candidaţii de la Bacalaureat vor susţine Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională la engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză, japoneză, turcă sau ebraică modernă.
Pe 30 iunie elevii vor susţine prima probă scrisă  din cadrul examenului. În ceea ce priveşte proba de verificare a competenţelor la o limbă străină, ea nu este o simplă probă orală, având mai multe teste componente, la fel ca examenele TOEFL sau Cambridge. Astfel, elevii au de susţinut o probă orală, una scrisă şi una de listening (unde ascultă o înregistrare pe baza căreia rezolvă cerinţele). La proba orală de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu, candidaţii intră în sala de examen în ordinea afişată, respectându-se criteriul alfabetic şi ora prevăzută pentru fiecare grupă. Fiecare candidat prezintă comisiei documentul de identitate, se precizează în metodologia de organizare a examenului de Bacalaureat.
La probele orale, candidatul extrage un bilet şi primeşte hârtie ştampilată pentru ciornă. Pentru elaborarea răspunsurilor, se acordă fiecărui candidat câte 15 minute, iar pentru susţinerea acestora în faţa comisiei, câte 10 – 15 minute. După susţinerea probei, candidatul predă ciorna semnată şi biletul de examen.

Cum se desfăşoară examenul scris
Proba scrisă, din cadrul evaluării competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu, se desfăşoară la data stabilită de comisia de bacalaureat din unitatea de învăţământ liceal, în baza procedurii stabilite de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

Săptămâna viitoare se vor desfăşura probele scrise ale examenului maturităţii

Policlinica Buna Vestire Craiova

Examenul de BAC 2014 va continua săptămâna viitoare cu probele de “foc”, mai exact probele scrise la limba şi literatura română (30 iunie), limba şi literatura modernă (1 iulie), proba obligatorie a profilului (2 iulie) şi proba la alegere a profilului şi specializării (4 iulie).
Rezultatele la examenul de Bacalaureat 2014 vor fi afişate pe 7 iulie, până la ora 12.00, iar în aceeaşi zi, în intervalul 12.00 – 16.00 se vor putea depune contestaţiile. Rezultatele finale vor fi publicate pe 11 iulie.

Dolj: 4131 absolvenţi de liceu au susţinut ieri proba competenţelor lingvistice

În judeţul Dolj, 4131 absolvenţi de liceu au susţinut ieri proba competenţelor lingvistice, care a constat în audiere text şi o probă scrisă. Potrvit ISJ Dolj, 3381 candidaţi au susţinut proba la limba engleză, 703 la limba franceză, 32 la limba spaniolă şi 15 la limba germană.

Politica