miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Străzi inundate.Iar!

Mai multe străzi din Craiova au fost din nou inundate în urma precipitaţiilor căzute începând de miercuri seara.

Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova a intervenit pentru evacuarea apei din 4 curţi de pe Aleea V, nr. 3, Brestei, cu 1 A.C.I., 2 motopompe şi 4 subofiţeri;  Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit în cartierul Catargiu (Cinematograful 8 Mai) cu 1 ARO, 1 motopompă şi 3 subofiţeri; Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curţi de pe str. Mirăslău, Romaneşti, cu 1 A.C.I., 2 motopompe şi 6 subofiţeri; Secţia de Pompieri Craiova a intervenit pentru evacuarea apei din 8 curţi de pe str. Fermierului nr. 305 cu 1 A.C.I., 2 motopompe şi 5 subofiţeri.
Au anunţat reprezentanţii ISU Dolj

La Gorj se fac simulări

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Gorj, autorităţile locale şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) au efectuat, ieri, un exerciţiu de simulare de inundaţii pe râul Jiu.
Potrivit subprefectului Sorin Arjoca, atât la nivelul municipiului Târgu-Jiu, cât şi la cel al judeţului, niciodată nu au fost înregistrate probleme serioase privind inundaţii de mare amploare, dar în acest sens este foarte importantă prevenţia, notează AGERPRES.

Am considerat că este util să mai informăm încă o dată preşedinţii comitetelor locale despre cum să administreze inundaţiile. S-a organizat un exerciţiu de simulare a efectelor inundaţiilor pe cursul mijlociu al râului Jiu şi un exerciţiu de avertizare pe raza municipiului Târgu-Jiu. Nu sunt şi nu au fost niciodată probleme deosebite legate de inundaţii nici în Târgu-Jiu şi nici în judeţ şi sperăm să nici nu fie, prevenţia este foarte importantă în acest caz. Totuşi, în urma inundaţiilor produse în urmă cu câteva săptămâni, există o situaţie la nivelul judeţului, ştiu că se aşteptau informaţii de la 19 localităţi care au fost afectate pentru a fi alocaţii şi bani de la guvern.
A declarat Sorin Arjoca

În Târgu-Jiu nu există pericol de inundaţii, după cum a afirmat edilul-şef al municipiului, Florin Cârciumaru. Potrivit AGERPRES, o  problemă stringentă cu care, însă, se confruntă autorităţile locale este decolmatarea lacului de la Vădeni, în acest sens fiind făcute demersuri către Hidroelectrica şi Ministerul Economiei pentru alocare de fonduri.

Autorităţile judeţene au făcut un apel către Hidroelectrica şi mai departe la Ministerul Economiei pentru a aloca bani în ideea de a trece la decolmatarea lacurilor pentru ca să nu avem surprize neplăcute pe viitor. Trebuie să insistăm şi pe plan local, dar cel mai mult trebuie să o facă cei de la Hidroelectrica şi Ministerul Economiei.
A declarat Florin Cârciumaru

Politica