marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Şase atleţi de la cluburile craiovene fac deplasarea la Tallin

Din echipa tricoloră ce va face deplasarea către Tallin, capitala Estoniei, ce va organiza în intervalul 21-22 iunie întrecerea europeană pe echipe, fac parte şi şase sportivi ce sunt legitimaţi la cluburile cu secţii de profil din Bănie.
Graţie rezultatelor bune de la ultimele concursuri naţionale, Sorescu Ileana, Sorescu Cosmin, Ştefana Andrei, Marian Oprea,  Teofilescu Alexandru, toţi de la CSM Craiova, şi Doagă Ioana, de la CSU Craiova, au fost cooptaţi în lotul României care va participa începând de sâmbătă la competiţia europeană pe echipe, unde fiecare atlet va contribui cu un anumit punctaj, în funcţie de locul pe care se va plasa la finalul fiecărei probe individuale.

Premiile vor fi acordate astfel la nivel de ţară, deoarece performanţele sportivilor în sine nu vor fi recompensate, toate rezultatele acestora urmând să fie concentrate într-un singur etalon de diferenţiere, care va avantaja echipa de care aparţin. Soţii Sorescu vor reprezenta principalul stâlp de sprijin al României în probele de aruncări, iar atât Ileana cât şi Cosmin speră să ajute cu cât mai multe puncte echipa tricoloră.

Mergem cu încredere la campionatul european pe echipe. Avem experienţă în acest sens, deoarece am participat şi la ediţiile precedente. Suntem încântaţi că putem ajuta România să ocupe un loc fruntaş la o întrecere europeană şi de aceea vom încerca să avem evoluţii bune, chiar dacă suntem la o vârstă înaintată.
Au declarat “coloşii” aruncărilor din Bănie

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, şi fondistul Ştefana Andrei, calificat pentru concursul de la Tallin în urma victoriei obţinute în proba de 3000 de metri din ultima etapă naţională a seniorilor, îşi doreşte să facă o cursă bună, prin care să contribuie cu puncte la poziţia României din clasament.

M-am calificat după cursa din ultimul concurs naţional. Sunt bucuros că am prins echipa României pentru Campionatul European pe echipe şi sper că voi obţine un rezultat bun care să ajute delegaţia noastră în ocuparea unui loc bun.
A afirmat Ştefana Andrei

Unul dintre oamenii de bază ai formaţiei tricolore, care are şanse la câştigarea probei individuale şi respectiv contribuirea cu un număr important de puncte, este fără îndoială Marian Oprea, triplusaltistul medaliat cu argint la JO 2004. Acesta pleacă cu gânduri optimiste către Tallin şi speră, ca împreună cu restul echipei, să strângă un punctaj care să le permită o clasare în prima partea a ierarhiei.

Este un concurs european şi ca atare va ridica un anumit grad de dificultate. Eu, la fel ca toţii colegii mei, doresc să avem o comportare cât mai bună, să adunăm puncte pentru a ocupa un loc în faţă. Nu va fi uşor de realizat, dar avem încredere că ne vom completa reciproc şi vom avea un rezultat mulţumitor.
A spus şi Marian Oprea

În cele din urmă, Teofilescu Alexandru va compune formaţia de ştafetă a României care va lua startul în proba de 4×100 de metri, iar Doagă Ioana va lua startul în cursa de 1500 de metri.

–––-

Atletism juniori

Juniorii mari se întrec pentru medaliile naţionale

Atletismul craiovean va fi concentrat în competiţiile oficiale nu numai pe plan extern, ci şi în interiorul ţării, prin sportivii de la LPS “Petrache Trişcu” şi CSM Craiova, care vor alerga în acest weekend pentru o medalie naţională la juniori I.

Astfel, de la liceul de profil din Bănie, Roxana Ene(400m, 400 mg, 200 m), Cătălin Rotaru(3000 m obstacole), Ion Daniel(3000 m obstacole), Bogdan Daniela(3000 m, 5000 m), Cioveie Mihaela(3000 m, 5000 m), Chircă Cătălina(800 m, 1500 m), Sandu Ştefania(400 m, 200 m), Licuţ Marius(100m, 200m), Neagoie Sorin(100 m, 200 m) şi Tîrşăgoiu Irinel(disc) vor participa la finala Campionatului Naţional a juniorilor mari, în timp ce de la CSM Craiova vor fi angrenaţi în competiţie Manolache Bogdan(10 km marş), Manolache Liliana(10 km marş) şi Piţigoi Ioan(100 m).

spot_img
spot_img

Politica