duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii şi drogurile

Vineri 13 iunie magistraţii olteni au dat două veşti proaste oltenilor traficanţi şi consumatori de droguri.
Din cei 51 de inculpaţi 44 sunt cercetaţi în libertate, iar restul de 7  vor fi cercetaţi în stare de arest preventiv, instanţa de fond deliberând: “ Constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive …”  
Din cele 51 de persoane reţinute doar 7 sunt traficanţi, restul de 44 sunt consumatori.
Traficanţii vor fi cercetaţi în stare de arest preventiv, iar consumatorii, inclusiv elevii, au fost puşi sub acuzare.

Sentinţa pronunţată de magistraţi, prin Încheierea nr. 111 din 13 iunie a.c. este:
În baza art.348 C.p.p. rap. la art. 207 alin.2 C.p.p. Constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive, a inculpaţilor: – PETRE VALERIU, PETRE LIVIU MUGUREL, MATEESCU MARIANA DANIELA, PĂUN FLORIN-PETRIŞOR, PETRE VIOREL FLORIN, MATEESCU IONUT-CLAUDIU, GRIGORE SORINEL IULIAN. În baza art.207 alin 4 C.p.p. Menţine măsura arestării preventive a inculpaţilor. Stabileşte termen pentru verificarea măsurii preventive la data de 07 iulie 2014.

Declansarea acţiunii penale a fost iniţiată  de procurorii DIICOT Olt, procurorul de caz fiind Claudiu Negrilă şi a fost declanşată la sfârşitul lunii martie 2014, când un colet cu 2,5 kilograme de cannabis a avut destinaţia Slatina. Drogurile erau aduse din Spania, în pachete, pe autocarele care veneau în Slatina. În bagaje traficanţilor, care tocmai le primiseră din Spania, au fost descoperite 12 pachete în care se aflau şase kilograme de cannabis.
Procurorii DIICOT – BT OLT au început urmărirea penală sub formă de constituire de grup infracţional organizat, introducere în ţară de droguri de risc, finanţarea cumpărării de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru traficul de droguri, având în vedere aceste infracţiuni sunt prevăzute cu pedepse cu închisoare de 11 ani. Pentru consumatori pedepsele sunt mai blânde: închisoarea până la doi ani sau amendă penală.
Pe 20 mai procurorii DIICOT – BT Olt, sprijiniţi de SCCO, SAS şi jandarmi au prins în flagrant gruparea specializată în trafic de droguri.
Din cercetările efectuate de procurori drogurile ajungeau în toată Oltenia, în Slatina fiind mai multe zone de vânzare.
Informaţia privind traficul de droguri a venit prin intermediul INTERPOLULUI, de la poliţiştii francezi si spanioli.
Cei 15 elevii slătineni (din care cinci minori), inculpaţi în dosar, provin de la  Colegiul Naţional „Radu Greceanu”, Colegiul Naţional „Ion Minulescu” şi Colegiul Tehnic Metalurgic şi sunt toţi doar consumatori.

Politica