joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Locuri de muncă în Germania

Doljenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă pot lucra în Germania. Asta, dacă sunt calificaţi în domeniul hotelier-gastronomic. EURES anunţă că dispune de 69 de posturi, în acest domeniu, pentru activitate sezonieră în Germania.
Astfel, sunt disponibile 18 posturi de bucătar, 15 de ospătar/personal servire clienţi, 15 de recepţioner şi alte 15 locuri de ajutor în industria gastronomiei de sistem – McDonald’s şi Burger King (15 posturi). De asemenea, se caută 6 manageri restaurant/personal serviciu organizare banchet.
Pe lângă experienţă în domeniu, cei care doresc să ocupe unul dintre cele 69 de job-uri trebuie să cunoască limba germană. Recepţionerii şi managerii trebuie să ştie şi engleza.

Pentru ocuparea posturilor de bucătar, ospătar şi ajutor în industria gastronomiei de sistem sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunostinte bune/foarte bune de limba germană (nivel A2 – B1/B2). Pentru posturile de recepţioner şi manager restaurant/personal serviciu organizare banchet, angajatorii germani solicită persoane care au atât cunoştinţe foarte bune de limba germană, nivel C1 – C2, cât şi cunostinte bune de limba engleză, nivel B2, precum şi calificare şi experienţă în domeniu.
AJOFM DOLJ

Selecţia se va desfăşura în zilele de 27 şi 28 august, în Braşov. Doljenii care vor să participe trebuie să meargă la sediul EURES de la Agenţia Pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Persoanele cu domiciliul în judeţul Dolj care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, strada Eugeniu Carada, nr. 13 A , telefon 0251/306.100, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie. Înscrierea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente: cerere tip (se completează la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă); copie act de identitate sau paşaport (valabilitate minim 6 luni); C.V model  Europass (cu fotografie)  în  limba germană (Lebenslauf); cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni); adeverinţa de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.
AJOFM DOLJ

Cei care vor fi selectaţi vor fi angajaţi, începând din septembrie, pe o perioadă cuprinsă între şase luni şi un an, cu posbilitate de prelungire, în funcţie de angajator.
Salariul oferit este cuprins între 1400 şi 2200 de euro brut/lună. Pentru aceşti bani, angajaţii vor munci 40 de ore pe săptămână, dar şi în weekend şi de sărbătorile legale.
Cazarea poate fi asigurată de către angajator gratuit / contracost (270 euro/lună), iar întreţinerea poate fi gratuită/negociabilă sau pe cont propriu.

Politica