duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gică Popescu şi-a condus tatăl pe ultimul drum

Sute de persoane au fost prezente, ieri, la înmormântarea tatălui lui Gică Popescu, Constantin. Deşi afară a turnat cu găleata, oamenii au aşteptat în ploaie, în tăcere.
Au trecut pe la căpătâiul defunctului mulţi colegi de generaţie ai lui Gică Popescu, de la Gheorghe Hagi, Dan Petrescu, Bogdan Stelea, Costel Gâlcă sau Miodrag Belodedici. În mulţime i-am văzut şi pe reprezentanţii Universităţii Craiova, antrenorul Dragoş Bon, căpitanii Mădălin Ciucă şi Robert Săceanu, portarul Andrei Preda.

A plouat fără încetare la Calafat, ca şi cum cerul s-ar fi rupt în mii de bucăţi, transformate în stropi mari şi reci de ploaie. “Îi pare rău mortului, că ar fi vrut să îşi vadă băiatul acasă, dar nu a mai apucat. De focul lui s-a stins”, spune o bătrână lângă mine.
Gică Popescu a ajuns la Calafat la primele ore ale dimineţii.
A trecut mai întâi pe la Postul local de Poliţie, pentru a-i informa pe oamenii legii că se află pe raza localităţii, după care a mers acasă. Până la ora 13, atunci când cortegiul funerar s-a pus în mişcare, fostul căpitan al Naţionalei a stat aproape nemişcat lângă sicriul în care se afla tatăl său.  
Prin puhoiul de oameni şi-au făcut loc, rând pe rând, foşti colegi ai lui Gică Popescu, de la echipa naţională sau de la cluburile unde acesta a evoluat: Gheorghe Hagi, Dan Petrescu, Miodrag Belodedici, Bogdan Stelea sau Costel Gâlcă.

Nu am apucat să vorbesc cu Gică, dar am vrut să fiu alături de el în aceste momente dificile pentru el. El este un om puternic, va trece şi peste această nenorocire, iar noi suntem aici pentru a-l ajuta.
A spus fostul internaţional Dan Petrescu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un moment emoţionant a fost atunci când Gică Popescu l-a văzut pe Didi Prodan. Aproape cu ochii în lacrimi, fostul căpitan l-a strâns puternic în braţe pe cel cu care urma să lucreze împreună la Federaţie.
Au fost şi colegi sau apropiaţi ai “Baciului” care, deşi nu au putut ajunge, au trimis coroane de flori: Laurenţiu Reghecampf, Mihai Stoica. O coroană de flori a fost depusă şi din partea Asociaţiei “Ştiinţa suntem noi!”.

I-au mai transmis condoleanţe şi foşti componenţi ai Universităţii Craiova, antrenorul Dragoş Bon şi jucătorii Mădălin Ciucă, Robert Săceanu şi Andrei Preda.
La ora 13, sicriul a fost scos pe poartă, pentru a fi transportat către biserică. Cu ochii înroşiţi de lacrimi, Gică Popescu a mers în spate, ţinând-o în braţe pe mama lui. Colegii de la naţională au mers alături de el, în mulţime.
Trupul neînsufelţit al lui Constantin Popescu a fost înhumat la Cimitirul Municipal din Calafat.  Fiul său trebuie însă să îşi ia “La revedere!” de la familie, pentru că el trebuie să se întoarcă la Penitenciarul Rahova, acolo unde mai are de ispăşit încă trei ani de închisoare.

Politica