duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM a obţinut o victorie de moral

După cum era de anticipat, Neptun Constanţa nu a venit la Craiova în vacanţă. Trupa de la malul mării şi-a vândut scump pielea şi doar banca restrânsă numeric dar şi valoric, accidentările şi componenţa fizică pe final de meci au făcut să nu se înregistreze un scor mai strâns. Partida a început cu un joc timorat al celor două echipe, care pe teren au părut până la un moment dat apropiate valoric.
Superioare ca talie pe linia de nouă metri şi având un plus de experienţă considerabil, gazdele s-au pierdut într-un joc anost, fără mari veleităţi tactice dar presărat cu greşeli tehnice individuale. Han nu a prins cea mai bună zi şi acest lucru s-a văzut şi în jocul colegelor sale care parcă prea mult aşteaptă de la centrul craiovean.

Din primele trei minute ale meciului rămâne de consemnat doar accidentarea destul de serioasă a lui  Sheiko, una dintre jucătoarele pe care Ion Crăciun se baza. În minutul patru al meciului a căzut şi primul gol craiovean, acesta revenind Iuliei Snopova.
Pe parcursul primei reprize s-a mers cap la cap, fiind înregistrate scoruri intermediare precum 4-4 în minutul 11 sau  8-8, cu cinci minute înainte de pauză.

S-au desprins în partea a doua a meciului

Policlinica Buna Vestire Craiova

De la cabine, reprezentantele Băniei au venit mai motivate semn că banca tehnică a lucrat serios. Referitor la cei doi tehnicieni ai Craiovei trebuie spus că au resimţit din plin meciul atât Gheorghe Sbora cât şi Aurelian Roşca dând indicaţii în permanenţă. Şi au avut de ce pentru că pe teren elevele lor au greşit în ambele faze.
SCM a avut câteva minute de graţie, între 33 şi 37, atunci când s-a reuşit distanţarea la patru puncte (14-10). Din minutul 40 a început o serie de trei eliminări pentru Constanţa, toate justificate, iar Craiova s-a dus la 18-12.

Practic în acest interval s-a rupt total meciul, SCM reuşind să păstreze o diferenţă liniştitoare până la final. Cu toate că s-a obţinut o victorie importantă, nu s-a încheiat play-out-ul, urmând un meci important la Constanţa. Spunem un meci în speranţa că sâmbătă tot SCM Craiova se va impune.
Nu va fi uşor, pentru că la modul în care s-a jucat ieri Neptun va pune probleme mari, dar nici imposibil. Orice s-ar spune SCM este superioară măcar privind prin prisma valorii individuale a jucătoarelor şi a bugetului. E adevărat că nu joacă bugetul.  
Formula de start pentru SCM a fost: Paşca – Dincă (6), Ianaşi (8), Han (1), Tivadar (1), Snopova (3) şi Cioaric (3). Au mai jucat Munteanu, Apipie (1), Joldeş, Florica, Ilie şi Anca Amariei.

Politica