duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Motru îşi joacă ultima carte la Arad

Afundată în subsolul clasamentului, Minerul Motru joacă astăzi pe terenul echipei de care o desparte un loc şi nouă puncte. UTA are şi moralul bun, după victoria surprinzătoare de la Bistriţa, în timp ce nou-promovata a fost umilită pe terenul nou-înfiinţatei, direct în Liga a II-a, CSU Craiova, care s-a impus cu 6-0 în Bănie. Arădenii au şi avantajul meciului-tur, când s-au impus cu 2-1 la Motru, astfel că echipa antrenată de Gabi Zahiu nu-şi mai permite un nou eşec.
Oficialii gorjeni speră ca în acest sezon să nu mai retrogradeze trei echipe, aşa cum se anunţase iniţial, dar pentru a urca măcar un loc în clasament, echipa lor are nevoie de un rezultat pozitiv la Arad.
Nou-promovata va încerca să profite de faptul că UTA l-a pierdut ieri pe antrenorul Adrian Falub, care l-a înlocuit pe Ioan Ovidiu Sabău la ASA Târgu Mureş.

Se auzea că ar putea să pice până la urmă doar o echipă şi în această situaţie probabil cu UTA ne vom lupta pentru evitarea retrogradării, aşa că meciul de la Arad e decisiv pentru noi. Ne trebuie măcar un egal. În cazul unei noi înfrângeri, nu ştiu ce şanse mai avem. Am nimerit într-un campionat greu. Suntem singura echipă din serie pe stadionul căreia nu s-a jucat vreodată în Liga I. Sunt echipe cu tradiţie şi, cel mai important, cu bugete mult mai mari ca al nostru.
Mihai Cernica, directorul sportiv al clubului din Motru

Minerul are şi pentru meciul de la Arad mai mulţi indisponibili. Dacă Sorin Stanciu, Cosmin Laurenţiu, Nicuşor Neacşu şi Atilla Şoo absentează de la începutul lunii martie,  atacantul Patrian Trifu şi portarul Daniel Popescu s-au accidentat pe parcursul jocului din Bănie, în timp ce fundaşul Victor Rada a părăsit echipa!
Astfel, Zahiu l-a convocat de la juniori republicani pe portarul Eugen Şerban, care se alătura coechipierului său Ionuţ Schinteie, promovat la echipa de seniori de acum patru etape.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avem şi acum probleme de lot. Ni s-au mai accidentat doi jucători, iar Rada a plecat pur şi simplu de la echipă. Ne-a spus doar că merge la muncă, în străinătate!
A precizat Cernica

Politica