joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Director CSM Craiova: «Ne dorim să răspândim microbul atletismului în rândul craiovenilor»

Alergarea va fi la ea acasă, sâmbătă(29 martie), în Parcul Nicolae Romanescu. CSM Craiova, în parteneriat cu DJTS Dolj, LPS “Petrache Trişcu” şi CS Olimpic Craiova, organizează, după o pauză de şase ani, un cros la nivel naţional.
Protagoniştii acestei competiţii vor fi “campionii de mâine”, atleţi juniori şi copii ce vor duce pe umeri viitorul atletismului românesc. În anii trecuţi, cu excepţia ultimilor şase, Craiova avea o bine conturată tradiţie în privinţa organizării de crosuri la nivel naţional, iar acest lucru se doreşte a fi reînnodat începând cu acest an. Sâmbătă, pe aleile Parcului Nicolae Romanescu, Craiova atletică va respira un aer împânzit de concentrare, ambiţie şi dăruire, ca urmare a multitudinii de picioare ce se vor întrece în anduranţă, pentru o medalie naţională.
Atleţii vor veni din toate colţurile ţării, anunţându-şi participarea, până în acest moment, peste 400 de sportivi.

Sorin Manda: «Dorim să reînnodăm tradiţia crosurilor organizate la Craiova»

Organizarea a fost pusă la punct în cel mai mic detaliu şi organizatorul principal, CSM Craiova, asigură că nu vor exista probleme în acest sens.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aşteptăm cu mult entuziasm crosul de sâmbătă, din Parcul Nicolae Romanescu. Dorim să reînnodăm tradiţia crosurilor naţionale găzduite de oraşul Craiova. Suntem pregătiţi, chiar dacă este o competiţie destul de greu de organizat, din cauza numărului mare de participanţi, dar suntem convinşi că nu vor exista probleme la ora de start a concursului. Aşteptăm cât mai mulţi spectatori, pentru că va fi cu siguranţă un eveniment sportiv interesant de urmărit.
A declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova

Craiovenii, aşteptaţi să «guste» din dulceaţa atletismului

Deşi competiţia va aduna la linia de start un număr impresionant de concurenţi, directorul CSM Craiova nu consideră că esenţa acestei competiţii o constituie anvergura sa, ci faptul că va reprezenta un bun mijloc de a răspândi “microbul” atletismului în rândul craiovenilor.

Pentru Craiova, nu anvergura competiţiei în sine va constitui esenţa acestui cros, ci faptul că cetăţenii acestui oraş, începând de la cel mai mic la cel mai mare, vor avea ocazia să asiste la un spectacol sportiv, altfel decât cel al fotbalului sau sporturilor de sală. Părinţii vor putea observa beneficiile pe care le aduce atletismul şi să scape de acea teamă de a-şi îndemna copiii să practice acest sport, ci din contră să îi încurajeze la mişcare. În Craiova, şi chiar şi în restul ţării, există din ce în ce mai puţini tineri pregătiţi să ducă tradiţia mai departe şi să depună efortul necesar pentru a face performanţă. Trebuie să promovăm cât mai mult sportul, în toate formele sale, pentru că acest domeniu reprezintă un prilej excelent de a însănătoşi populaţia şi a demonstra că România deţine în continuare un izvor nesecat de talent sportiv, în special zona de sud, cea a Băniei. Suntem convinşi că evenimentul sportiv de sâmbătă se va desfăşura conform aşteptărilor şi îşi va atinge scopul propus.
A continuat Sorin Manda

Articolul precedent
Articolul următor

Politica