joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Colorează-ţi viaţa altfel. Fără droguri!

Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Craiova (CPECA) a lansat ieri concursul “Mesajul meu Antidrog”, ediţia a XI-a. Această iniţiativă a pornit de la ideea de a-i redirecţiona pe tineri să-şi îndrepte atenţia către alte activităţi, cu scopul de a preveni consumul de droguri prin implicarea elevilor de gimnaziu şi liceu la activităţi extraşcolare. În derularea proiectului s-a alăturat Inspectoratul Şcolar Dolj împreună cu Asociaţia Europrotector.

Este foarte important să înţelegem că e mai uşor să previi nişte probleme decât să faci apoi eforturi să le rezolvi. “Mesajul meu antidrog” este un proiect care oferă un model de alternative pentru alţi tineri de a-şi ocupa timpul cu altceva decât consumul de droguri sau alte comportamente novice pentru ei, impactul e mult mai mare asupra copiilor şi tinerilor când văd că cineva de aceeaşi vârstă le dă un exemplu.
A declarat  dr. Oana Mateescu, preşedintele Asociaţiei Europrotector

Se doreşte totodată creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare cu privire la efectele consumului de droguri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Scopul concursului “Mesajul Meu Antidrog” este acela de a menţine la un nivel cât mai scăzut comparativ cu cel actual consumul de droguri în rândul elevilor de gimnaziu şi liceu din judeţul Dolj corelat cu măsuri de reducere a riscurilor apariţiei de noi consumatori şi a reducerii riscurilor cauzate de consumul de droguri.
A declarat Florin Nicolăiţă, coordonator CPECA

Elevii îşi vor exprima sub diverse forme atitudinile şi opiniile faţă de consumul de substanţe nocive.
Ediţia a unsprezecea se desfăşoară sub motto-ul “Colorează-ţi viaţa altfel…fără droguri”. Proiectul este împărţit pe următoarele secţiuni: pagină web cu trei categorii: pagină de prezentare a unei instituţii, a unui proiect, pagină de informare tip revistă.

A doua categorie cuprinde trei subsecţiuni şi anume, film scurt metraj, spot, fotografie digitală, eseu literar, arte vizuale cu subsecţiunile grafică şi pictură.De asemenea şi sportul este inclus cu disciplinele volei, handbal, baschet, fotbal, şah.Pe de altă parte, la categoria eseu literar, s-a înfiinţat şi o categorie aparte, unde cei din minoritatea romă participă cu eseuri din Limba Romani.

În perioada 31 martie-30 aprilie se fac înscrierile elevilor în concurs pe baza unei fişe şi se depun lucrările participante la sediul CPECA sau la adresa de email mesajulmeuantidrogdolj @yahoo.com. La ediţia precedentă câştigătorii au fost: Premiul I la pictură a fost câştigat de Dumitraşcu Călin Ştefan de la Colegiul Fraţii Buzeşti coordonat de profesor Elena Marina.
Premiul III la grafică i-a revenit lui Boncioagă Laurenţiu Ionuţ de la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate coordonat de profesor Andrei Elvira.
Premiul III la eseu literar, gimnaziu l-a primit Sava Elena Andreea de la Şcoala Gimnazială Mihai Viteazu coordonat de profesor Claudia Vărzaru.

Politica