luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii lui Brihac, jaloane pentru Panduraşi

Singura echipă din Mehedinţi care participă în campionatul naţional republican traversează unul dintre cele mai slabe sezoane din istorie. Repartizată în seria a VI-a, CSS Drobeta ocupă la juniori A pe locul 10, din 11 participante, cu doar 10 puncte. Dacă în intermediara de la mijlocul săptămânii trecute a pierdut cu 2-0 la Deva, CSS Drobeta a fost umilită duminică, pe propriul teren, de liderul CS Pandurii Târgu Jiu, care s-a impus cu 11-0!
Oaspeţii au ratat şi un penalty prin Bîrlan, în minutul 83 şi doar intervenţiile portarului Iliescu au făcut ca scorul să nu fie mai mare! Cocină (‘21, ‘41), Predescu (‘25, ‘33, ‘35), Dănărincu (‘39), Trocan (‘48), Niţu (‘52), Trifu (‘65, ‘80) şi Bîrlan (‘90) au consfinţit cel mai drastic eşec din cariera antrenorului care i-a avut în anii ‘90 elevi pe Mirel Rădoi, Florin Şoavă sau Dorel Stoica.

Nu am suferit niciodată o asemenea înfrângere. Sunt foarte supărat pe jucători, dar şi pe mine. Trebuia să fac o selecţie mult mai bună şi mai mare, nu să stau să mă rog de ei să vină la meciuri. Azi am avut doar 14 jucători la meci. Unii au venit fără buletine, alţii deloc. Jucătorii mei au alte activităţi, alte preocupări, nu se odihnesc pe timpul nopţii, iar lipsa de la antrenamente se vede pe teren. Chiar dacă rămân cu 11 băieţi în lot, o să mai dau afară din ei, fiindcă unii  nu-s serioşi şi strică angrenajul echipei. Nu aşa se face performanţă. În tur nu erau aşa. Am pierdut la Pandurii cu 1-0.
A spus Brihac

Elevii lui Vintilescu joacă şi în Liga a III-a

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru  CS Pandurii, care a bifat al 13-lea succes la republicani, meciul de la malul Dunării i-a adus cea mai categorică victorie a sezonului, după ce mai trecuse cu 8-0 de CSS Hunedoara, iar pe  CSS Lugoj şi CSS Caransebeş le învinsese cu 7-0.

Mă aşteptam să câştigăm clar, dar nu la o asemenea diferenţă. A fost ca un antrenament bun. Prefer să cred că am fost noi foarte buni, nu că adversarii sunt foarte slabi.  La scorul acesta, nu-şi au rostul alte comentarii. Pot spune că din această primăvară noi nu mai punem aşa mare accent pe victoriile de la republicani, ci vrem ca aceşti jucători să capete experienţă la echipa a II-a, ca să nu resimtă apoi şocul debutului în Liga I.  Majoritatea au deja trei etape jucate la Liga a III-a,  la Pandurii II, unde eu sunt şi secund. Au şi câştigat acolo, deci suntem pe drumul cel bun. Dacă programul ne va permite să mergem în paralel şi la Republicani şi la Liga a III-a, vom încerca să  luăm şi o medalie la Campionatul Naţional de juniori, dar, repet obiectivul nostru e să dăm cât mai mulţi jucători la prima echipă.
A spus Vintilescu

Severinenii stau bine la juniori B

Dacă la juniori A s-a jucat la o singură poartă, meciul juniorilor B a fost echilibrat. Severinenii au deschis scorul prin Vîlceanu, care a punctat în minutul 5 din lovitură liberă, însă Dodoi a egalat peste 10 minute. În minutul 65, gazdele au irosit şi un penalty, prin Mangu, cel care ratase şi în partida-tur, de la Târgu Jiu, câştigată de CSS Drobeta cu 2-1. Pe finalul meciului de pe Stadionul Termo, CS Pandurii a văzut un cartonaş roşu, după faultul lui Bordînc. Severinenii remizaseră şi la Deva, tot 1-1, iar acum ocupă locul 4, cu 28 de puncte, în timp ce Pandurii se află pe 6, cu 20 puncte.

Am făcut un joc bun, dar am primit gol pe o greşeală a fundaşilor. Cum ghinionul nu vine singur, am ratat şi un penalti. Am dominat repriza a doua şi am fi meritat să câştigăm. Nu mai avem şanse să ne calificăm la turneul semifinal, dar sperăm să încheiem seria pe locul al treilea. În intermediara de miercuri jucăm la ocupanta poziţiei secunde, ACS UTA Bătrâna Doamnă Arad şi sper să scoatem un punct.
A spus antrenorul severinean Dan Ispas

Revenit de la acţiunea lotului naţional U15, portarul Adelin Iliescu a trăit o adevărată dramă în poarta echipei severinene. Dacă în amicalul cu Republica Moldova (3-0), de la Chişinău, nu a primit gol, tânărul portar severinean a încasat 11 „boabe” la republicani!

Eu am fost cel mai mic de pe teren. Deşi am 15 ani, joc titular la juniori A, unde sunt jucători de 18-19 ani. Nu am avut ce să fac cu Pandurii. Am apărat un penalti, am mai respins alte şuturi, dar adversarii au fost prea buni şi au trecut uşor de apărarea noastră. Eu vreau să prind un post de titular la naţională ca să joc în preliminariile Campionatului European. Mă lupt pentru titularizare cu Dragoş Lupescu, de la Steaua. Am evoluat 90 de minute în primul din cele două amicale pe care l-am jucat săptămâna trecută la Chişinău. Am deja patru selecţii la lot, iar visul meu e să apăr în Liga I.
A declarat singurul portar din istoria Mehedinţiului care a evoluat într-un amical pentru naţionala României

Şi antrenorul are încredere în potenţialul lui Adelin Iliescu, însă regretă că Mehedinţiul nu mai are nicio echipă de seniori în ligile naţionale.

Pe Iliescu l-am transferat vara trecută de la Sport Kids Drobeta, clubul patronat de Cornel Mihart. Noi l-am promovat direct la juniori A, unde are mai mult de apărat, iar  acum avem în premieră un portar  mehedinţean la lot, unde am mai dat în trecut fundaşi şi mijlocaşi. După calităţile şi seriozitatea pe care o are, cu siguranţă mai juca în Liga I. Deocamdată e bine să mai stea la noi, la Severin. Era bine dacă aveam şi noi în Mehedinţi o echipă de seniori la Liga a II-a, sau măcar a III-a, la care să poată juca acest copil, cum fac cei de la Pandurii cu juniorii lor.
A precizat Brihac

–––-

JUNIORI A

CSS Drobeta – CS Pandurii 0-11 (0-6)

Stadion Termo (Dr. Tr. Severin)

Marcatori: Cocină (21, 41), Predescu (25, 33, 35), Dănărincu (39), Trocan (48), Niţu (52), Trifu (65, 80), Bîrlan (90)

CSS Drobeta: Iliescu – Rafailă (70 Sărăcin), Neagu, Crăpatu (73 Ciochină), Abagiu – Chiată, Cîrjaliu, Morândău, Coman – Tiulescu, Dragotă. Antrenor Marian Brihac

CS Pandurii: Lilea (60 Dragomir) – Trocan, Constantin, Floroiu, Şendroiu (37 Ciuciu) – Piţian (46 Vasiliu), Bîrlan, P. Trifu, Dănărincu – Predescu (46 Niţu), Cocină (46 Schieb). Antrenori Constantin Andriucă şi Sorin Vintilescu

Arbitri: Costinel Iacob – Adrian Marcu, Florin Obogeanu (toţi din Craiova)

–––-

JUNIORI B

CSS Drobeta – CS Pandurii 1-1 (1-1)

Stadion Termo (Dr. Tr. Severin)

Marcatori: Vîlceanu 5 / Dodoi 15

CSS Drobeta: Filip – Văcuţă (55 Vătuiu), Ciobanu, Bălăceanu, Albei (56 Paulescu) – Cornea, Coadă, Vîlceanu, Cimpuieru – Şeicaru (18 Lăcustă), Mangu. Antrenor Daniel Ispas

CS Pandurii: Opriţa – Bordînc, Miroiu, Lupulescu, Tereche – Brătuianu, Dudea (75 Giorgi), Tîrîşi (65 Tănăsoiu). Vienescu – Croicu, Dodoi (65 Roşu). Antrenori Florin Bejinariu şi Eugen Pădureanu

Arbitri: Alina Peşu – Adrian Marcu, Florin Obogeanu (toţi din Craiova)

Politica