marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Voleibaliştii şi-au respectat blazonul

Weekend-ul trecut s-a încheiat cu bine pentru formaţia de volei masculin a clubului patronat de Primăria Craiova. Echipa pregătită de Dan Pascu avea de disputat o partidă extrem de importantă la Baia-Mare, partidă care conta decisiv în alcătuirea clasamentului sezonului regulat. Oltenii au jucat practic pentru locul al doilea în campionat, unul care le consfinţea ocuparea unui loc în primele patru echipe ale competiţiei interne la finalul sezonului. Şi asta pentru că o victorie la Baia-Mare asigura evitarea primei faze a play-off-ului, una în care se puteau întâmpla numeroase surprize.

Reprezentanţii Băniei şi-au respectat blazonul şi la finalul meciului şi-au trecu în cont o victorie scurtă, cu 3-0. Meciul a început în nota de dominare a echipei oaspete care a ştiu să joace economic, la punct, fără înflorituri. Mai calmi, deşi erau apăsaţi de obiectivul fixat de banca tehnică, băieţii de la SCM “U” au acumulat punct după punct şi şi-au trecut în cont primul parţial. A doua parte a partidei a fost ceva mai dificilă pentru că gazdele nu s-au mulţumit cu statutul de parteneri de joc. Băimărenii au intrat mai decişi pe teren şi au forţat câştigarea parţialului dar nu a avut această şansă. Precişi la serviciu şi eficienţi pe fileu, oltenii s-au impus în finalul setului şi aşteptau mai relaxaţi setul trei. Unul în care au dat totul pe teren, s-au concentrat exemplar şi au reuşit să-l câştige.

Băieţii au fost extraordinari. A fost  un meci după care pot să spun că sunt mândru de ei şi că sunt mândru că sunt oltean. Îmi pare rău că partida nu a fost televizată pentru că am jucat foarte bine şi am făcut o bună propagandă voleiului. Ne-am propus victoria în această partidă şi am reuşit să o obţinem. Asta a fost cel mai important pentru noi. De acum aşteptăm meciul cu Dinamo.
A declarat după meci Dan Pascu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru SCM “U” au jucat: Vânătoru, Lică, Aleksic, Voinea, Stevanovic, Milotin şi Jovic (libero). Au mai jucat Dumitrache şi Ghionea. În ceea ce priveşte echipa feminină, aceasta a pierdut anticipat la Blaj, tot cu un scor scurt. Gazdele nu le-au dat prea multe şanse vizitatoarelor, conducând ostilităţile de la început la final. După acest meci, SCM “U” Craiova termină campionatul pe locul nouă şi va juca în prima fază a play-off-ului cu CSM Lugoj.

Au forţat cât a fost nevoie   

O altă echipă din Bănie care a avut sorţi de izbândă la finalul săptămânii a fost cea de baschet masculin. SCM “U” a câştigat mai uşor decât o arată scorul la Timişoara, acolo unde a jucat împotriva celor de la Timba. Deşi a fost un meci cu două părţi diferite şi scorul înregistrat la pauză ar putea spune că au fost probleme, acest lucru nu s-a întâmplat. În primele parţiale s-a jucat relaxat, fără a se forţa şi acesta a fost motivul pentru care gazdele s-au ţinut de SCM “U”. După pauza mare s-a trecut la un joc serios şi echipa a luat elan detaşându-se constant pe tabelă. Milan Nisic a acordat minute importante de joc şi băieţilor utilizaţi mai puţin pe parcursul campionatului. Au marcat la Timişoara următorii jucători: Naletilic (3), Bureau (18), Sokk (13), Kovac (18), Gavrilă (4), Căpuşan (6), Ciotlăuş (2), Tyler (11) şi Babic (15).

––––––

Optimism

Meci cu Baia-Mare

Echipa de handbal de la SCM Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 19.30, în Polivalenta din Bănie formaţia HCM Baia-Mare. Înaintea meciului, optimismul domneşte în tabăra olteană, Carmen Amariei spunând în cadrul conferinţei de presă susţinută înaintea partidei că se aşteaptă la un joc bun şi un rezultat pozitiv. Optimismul tehnicienei din Craiova se bazează pe replica dată în partida din tur. De atunci însă a trecut ceva timp iar evoluţiile echipei craiovene au pălit mult. Fără a manifesta acelaşi optimism dăm crezare spuselor lui Carmen Amariei care ştie cel mai bine ce se petrece în sânul echipei şi ce a pregătit. Cu alte cuvinte, se aşteaptă un meci frumos, în care echipa gazdă nu va fi doar un partener de antrenament.

Politica