vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dragobetele, sărbătorit la Casa de Cultură Traian Demetrescu

Dragobetele, sărbătoarea iubirii tradiţional românească nu s-a uitat şi a fost pusă în valoare, ieri, la Casa de Cultură Traian Demetrescu de la cei mici până la cei mai mari. Elevii liceului Tehnologic de Transporturi Auto au celebrat ziua iubirii alături de doamna învăţătoare. Aceştia au recitat poezii, au arătat celor mai mari ce au învăţat despre Dragobete şi au creat totodată felicitări care reprezintă iubirea. “Dragobetele, pentru mine este sărbătoarea tinereţii şi a iubirii, ziua îndrăgostiţilor”, a spus Ramona Badea, elevă în clasa a VII-a, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto. Elevii au fost răsplătiţi de către doamna dirigintă, pentru dedicarea lor acestei sărbători cu câte o ciocolată.Pe de altă parte, elevii liceului Carol I şi-au arătat prin desene viziunea lor asupra Dragobetelui. Expoziţia a purtat denumirea de “Romantismul primăverii în artă, Dragobetele -Protectorul dragostei şi al îndrăgostiţilor…tuturor vieţuitoarelor”. Dragobetele face referire nu doar la iubirea dintre un bărbat şi o femeie, ci la iubirea între toate fiinţele pământului.

Dragobetele este patronul iubirii, al îndrăgostiţilor la români, se spune că păsările îşi caută perechea în această zi, este vorba de o iubire între oameni, trebuie să nu ne certăm, este şi o iubire a tuturor vieţuitoarelor aşa cum se numeşte şi expoziţia. Desenele reprezintă Dragobetele, primăvara şi tradiţii populare, costume. Tinerii mergeau în pădure şi ţineau chiar şi o horă. Sunt concepute de copii, legate de această sărbătoare, o sărbătoare a Primăverii, înainte băieţii şi fetele mergeau să adune florile apărute, pe câmpuri, în păduri, sunt vestitorii primăverii. Noi respectăm toate tradiţiile la orele de desen, prin elementele plastice pe care le învăţăm.
A povestit prof. Opriţa Maria, profesoară de desen, la Colegiul Naţional Carol I

Chiar dacă am importat sărbătoarea dragostei de la americani, nici a noastră nu a pierdut teren în faţa celeilalte.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dragobetele este o sărbătoare românească a dragostei, ştiu că tinerii sărbătoresc mai mult Valentine’s Day, dar asta ţine de România, este o sărbătoare frumoasă şi noi o sărbătorim împreună cu colegii.
Francesca Pârvulescu, elevă la liceul Carol I

Casa de Cultură Traian Demetrescu sprijină de fiecare dată astfel de momente culturale.

Le punem la dispoziţie în mod gratuit spaţiile pe care le avem, salonul Medieval şi salonul Vallard, manifestările pe care noi le organizăm vin ori dinspre şcoli şi găsesc întotdeauna o uşă deschisă sau vin dinspre noi spre şcoli, licee şi grădiniţe şi la fel găsim întotdeauna uşile deschise şi multă bunăvoinţă din partea lor, a declarat Cosmin Dragoste.
Manager Casa de Cultură Traian Demetrescu

Politica