vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Record personal pentru Marius Buşcă la Istanbul

Atletul craiovean şi-a confirmat propriile aşteptări la balcaniada indoor de la Istanbul, desfăşurată sâmbăta trecută. Proaspăt campion naţional în sală la 3000 de m, Buşcă Marius, a plecat cu gândul unui record personal către teritoriul Turciei, dar şi pentru a lupta la un loc pe podium. Obiectivul privind timpii cursei a fost atins, însă nu a putut fi completat şi de o medalie la gât, atletul legitimat la CSM Craiova trecând linia de sosire al patrulea, cu un record personal de 8,24,88 min, la o secundă şi jumătate distanţă de sârbul clasat pe ultima treaptă a podiumului, care a bifat medalia de bronz cu timpul de 8,23,30 min. Ritmul cursei a fost unul destul de ridicat, ţinând cont că purtătorul medaliei de aur a terminat cursa în 7 minute 52 de secunde şi 15 sutimi, fiind un kenian naturalizat de către turci. Şi locul doi era greu de atins, bulgarul care şi-a adjudecat medalia de argint finalizând cei 3000 de m sub opt minute, cu un rezultat de 7,58, 26 min.

Kenyenii au invadat şi balcanii

Una peste alta, Buşcă Marius s-a întors din Istanbul cu zâmbetul parţial pe buze, acel loc patru urât de toţi sportivii, aducând un strop de necaz, conştientizând faptul că a fost la muchie de cuţit pentru o păşire pe podium.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost un concurs foarte frumos, foarte reuşit, am avut condiţii bune de cazare. Puţine probleme au fost cu zgomotul deoarece camera mea era poziţionată lângă autostradă, iar geamurile nu au închis foarte bine pătrunderea zgomotului. În rest, totul a fost ok. Despre cursă pot să spun că m-am mobilizat încă din prima zi. Am fost un pic timorat la început, sala era spaţioasă, foarte diferită spre deosebire de sala noastră. În timpul cursei am urmărit să fac ce ştiu, să mă duc pe timpul şi posibilăţile mele, pentru că era greu să menţii acelaşi ritm cu primii doi clasaţi. Bătălia era valabilă doar pentru locul trei, dar întâmplarea a făcut ca partenerul meu român, care a participat în afara concursului, să îl ducă pe sârb în spate, iar astfel a rămas un gol între mine şi sârb, şi nu am mai reuşit să îl prind până la final. În fine, până la urmă sunt mulţumit că mi-am făcut record personal, am ieşit pe doi cu echipa României, am contribuit şi eu cu 12 puncte. A fost o cursă reuşită în ceea ce mă priveşte, am dat tot ce am putut şi nu sunt dezamăgit din acest punct de vedere.
A declarat Marius Buşcă

Altfel, delegaţia României s-a întors de la Istanbul cu un total de zece medalii, dintre care patru au fost de aur, trei de argint şi trei de bronz. Pe echipe, România s-a clasat pe prima poziţie în clasamentul fetelor şi pe locul doi în ierarhia dedicată băieţilor.

––––––

REZULTATE JUNIORI

Piţigoi, Ene şi Rotaru au prins podiumul la naţionalele indoor de J1

Trei dintre sportivii legitimaţi la cluburi din Craiova au punctat cu medalii la campionatul naţional de sală adresat juniorilor I. Astfel, CSM Craiova a bifat titlul naţional în proba de 60 de metri, prin Ioan Piţigoi, care a încheiat cursa de 60 de m în 6 secunde şi 98 de sutimi, iar LPS Petrache Trişcu şi-a mărit vitrina cu trofee cu o medalie argint graţie performanţei reuşite de Ene Roxana în proba de 400 de metri(56, 69 sec) şi un bronz adjudecat de Rotaru Aurel la 1500 de metri, cu un timp de 4.05.47 min.

Politica