marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Seria «Atelierelor Spectatorului» se va redeschide duminică

Duminică, 23 februarie, orele 11, se va redeschide seria „Atelierelor Spectatorului” din acest an cu un atelier de „Arta actorului”, propus şi susţinut de actorul Cătălin Baicuş. Această iniţiativă este o modalitate de a înţelege teatrul ca o unitate între meşteşug, artă şi angajament. Totodată, face apel la importanţa de a face parte dintr-o comunitate, unde fiecare îşi are propriul rol şi propria funcţie, unde cerinţele exigente ale unuia antrenează continuu cerinţele celuilalt.

De aceea, Atelierele Spectatorului nu sunt numai o formă de educaţie nonformală, ci şi un prilej de întâlnire, un cadru în care primează spiritul de echipă, grija pentru celălalt, creativitatea şi un soi de energie pozitivă, întâlnită din ce în ce mai rar în societatea actuală. Atelierele pot face parte din timpul de aprofundare, de studiu, de căutare a tinerilor care îşi doresc să descopere, să înveţe şi care îşi pun întrebări. Îmbină studiul cu seriozitatea şi buna-dispoziţie, creativitatea cu încrederea, competenţa cu înzestrarea şi originalitatea fiecărui participant. Aşadar, craiovenii sunt invitaţi duminică, 23 februarie, orele 11, în sala I.D. Sîrbu (Sala studio) la primul atelier de „Arta actorului”, strucutrat astfel:  prima etapă, se concentrează pe exerciţii de mişcare, coordonare, atenţie, sensibilitate, iar cea de-a doua va debuta cu o încălzire vocală şi va continua cu diferite modalităţi de frazare şi exprimare. Textul ales este „Furtuna”, de William Shakespeare.

Cătălin Baicuş, actor al Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, joacă în ,, Familia Tot, doctorul în drept’’ , de Istvan Orkeny ,  Regia Lazlo Boczsardi, LYSISTRATAKINISIAS, de Aristofan , Regia Yanis Paraskevoupolos, O FURTUNĂ–SEBASTIAN, de William Shakespeare, Regia Silviu Purcărete, O NOAPTE FURTUNOASĂ –CHIRIAC,  de I.L.Caragiale,  Regia Mircea Cornişteanu. A participat la workshopuri în Hamburg, Berlin, Burghausen (Workshop la Academia Athanor, susţinut de regizorul român, Davig Esrig). A susţinut training-uri în domeniile comunicare, leadership şi body language în cadrul  conferinţelor organizate de AIESEC Craiova şi Facultatea de Sociologie. Participanţii sunt rugaţi să vină în echipament lejer, care să permită mişcarea liberă, să nu întârzie şi să anunţe în timp util dacă s-au înscris şi nu mai pot ajunge.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica