luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au tremurat serios pentru trei puncte

Meciul cu HCM Rm. Vâlcea a confirmat, dacă mai era nevoie, faptul că echipa craiveană se află în regres. Evoluţia elevelor lui Carmen Amariei a fost oscilantă şi previzibilă, încărcată de greşeli individuale fie de transmisie a balonului sau la finalizare din postura de “unul la unul” cu portarul advers. Meciul a început şi s-a desfăşurat sub semnul echilibrului, nici una dintre cele două garnituri neavând forţa, ştiinţa sau inteligenţa de a se desprinde.

Prima repriză a  adus un handbal anost, presărat cu puţine faze spectaculoase, realizările personale sau de acţiunile colective fiind lipsite de atractivitate. Bagajul tehnico-tactic aşteptat de la foste sau actuale componente ale lotului naţional s-a dovedit prea mic pentru aşteptările unui public care a părăsit sala Polivalentă, la partidă asistând puţin peste 600 de spectatori.   Rezultatul de egalitate înregistrat la pauză a confirmat că cele două formaţii sunt apropiate ca nivel de exprimare în joc, deşi era de aşteptat un plus al gazdelor. Cea mai mare diferenţă de scor din prima repriză a fost de trei puncte şi s-a consemnat în minutul 15: 7-4, pentru SCM.

Repriza a doua a început cu un scurt moment de forcing al gazdelor care au reuşit să spargă apărarea adversă prin Cioaric, de două ori, şi Ianaşi, mult mai bună pe semicerc decât Haşegan, pentru ca SCM să primească decât un gol, pe parcursul a trei minute. Echipa gazdă a lăsat impresia că poate câştiga la pas meciul şi că prima repriză a fost doar de acomodare cu adversarul. Lucrurile nu au continuat în acelaşi ton optimist al realizărilor, au apărut din nou greşeli copilăreşti iar Vâlcea a reuşit să stopeze elanul craiovencelor. Mai mult, în minutul 50, echipa vizitatoare s-a desprins la două goluri (21-19) şi a avut două atacuri poziţionale ratate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost poate momentul decisiv al partidei, deşi s-a mai înregistrat diferenţa de două goluri şi în minutul 53: 22-20. Egalitatea pe tabelă a fost adusă prin reuşitele lui Han şi Dincă, pentru ca golul victoriei să îi aparţină aceleiaşi Han, care a marcat în minutul 56. Introducerea, pe faza de apărare, a cuplului Snopova-Tivadar, a păstrat rezultatul în ultimele patru minute şi a consfinţit o victorie chinuită a Craiovei. Pentru SCM au evoluat: Munteanu, Paşca (portari), Dincă (2), Han (4), Snopova (3), Ilie (2), Cioaric (2), A. Amariei (4), Haşegan, Tivadar, Joldeş (2), Florică şi Ianaşi (4). Pentru HCM Rm. Vâlcea, formaţie pregătită de Simona Gogîrlă, au marcat: Lăzărin (5), Vădineanu (5), Cherăscu (5), Luca (4), Constantinescu (1) şi Pătuleanu (2).

Politica