vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Procesul lui Mihăilă şi al carderilor săi continuă

Magistraţii Tribunalului Dolj au amânat, miercuri, judecarea procesului în care craioveanul Marin Jean Mihăilă, împreună cu alte nouă persoane au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru constituire sau aderare la grup infracţional organizat şi infracţiuni informatice. Instanţa a menţinut însă arestarea lui Mihăilă şi a celorlalţi inculpaţi care mai sunt după gratii şi au stabilit următorul termen de judecată pe 19 februarie.

Din cauza lipsei de procedură cu doi dintre cei zece inculpaţi din dosar şi pentru că a lipsit avocatul altuia, magistraţii Tribunalului Dolj au amânat, miercuri, 22 ianuarie a.c. judecarea dosarului în care Marin Jean Mihăilă împreună cu Eman Vătămăniţa, Sorin Buruiană, George Savu, Năstasie Gancea, Monica Cîrneanu, Valeriu Chircă, de 32 de ani, Marinel Vasile, Dan Brescan şi Dan Mihail Bârcă au fost trimişi în judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea de instrumente de plată electronică, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces fără drept la un sistem informatic. Judecătorii au menţinut, însă, arestarea lui Mihăilă a celor patru complici ai săi care mai sunt după gratii.

În baza art.300/2 C.pr.pen rap. la art.160/b C.pr.pen. menţine starea de arest a inculpaţilor : MIHĂILĂ JEAN MARIN, BURUIANĂ SORIN COSTEL, GANCEA NĂSTASIE, SAVU GEORGE ALIN şi BRESCAN DAN. Cu recurs în termen de 24 ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică de la 22.01.2014, ora 11,30. Pe fond amână cauza la 19.02.2014 faţă de lipsa de procedură cu inculpaţii Vătămăniţă Eman şi Bârcă Dan Mihail, lipsa de apărare a inculpatului Chirca Valeriu şi audierea martorilor.
Se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că cinci dintre inculpaţi au ajuns după gratii în urma unei acţiuni desfăşurate, pe 8 aprilie 2013, de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu procurorii DIICOT Craiova, cu sprijinul SOS Craiova, al “mascaţilor” de la IPJ Dolj, al jandarmilor doljeni şi cu suportul SIPI Dolj. Oamenii legii aveau informaţii că membrii grupării se pregătesc să plece în Franţa cu aparatură de skimming, astfel că au demarat acţiunea, iar în zona Gării Craiova a fost prins George Savu, de 30 de ani, din Craiova, care avea la el un troler în care s-au găsit astfel de componente.

Bărbatul a fost reţinut, iar oamenii legii au descins, simultan, la mai multe locuinţe din Craiova şi Hunedoara, la membrii grupării. Coordonatorul reţelei era o “cunoştinţă mai veche”, Marin Jean Mihăilă, fost Sfeclan, fost Budianu, de 44 de ani, din Craiova, întrucât tot poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate l-au ridicat în septembrie 2009, pentru infracţiuni vizând comerţul electronic (în dosarul în care îl are ca partener pe Iustin Covei). Ca dovadă că nu a renunţat la activitatea infracţională, în aprilie oamenii legii au găsit la una din locuinţele lui Mihăilă carduri falsificate, camere de luat vederi şi un aparat de inscripţionat cardurile. Nu mai puţin de 12 persoane au fost ridicate şi duse la audieri, la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, pentru 9 dintre acestea procurorii dispunând reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore.

Este vorba despre Marin Mihăilă, Eman Vătămăniţa (35 de ani), Sorin Buruiană (55 de ani), toţi trei din Craiova şi inculpaţi în dosarul din 2010 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, George Savu (30 de ani), Năstasie Gancea (46 de ani), din Craiova, Monica Cîrneanu (26 de ani), din Craiova, Valeriu Chircă (32 de ani), din Craiova, jurist de profesie, Marinel Vasile (25 de ani), din Craiova, şi Dan Brescan (35 de ani), din Petroşani. O parte dintre ei au fost puşi în libertate, în acest moment fiind în arest Mihăilă şi ceilalţi patru bărbaţi.

Politica