Gânduri printre rânduri-spectacol dedicat Zilei Culturii Naţionale

Opera Română Craiova în parteneriat cu Departamentul de Arte al Universităţii din Craiova, aduce pe scenă un spectacol de cântec, poezie şi dans – Gânduri printre rânduri, spectacol dedicat Zilei Culturii Naţionale. Vor avea loc două reprezentaţii- prima în data de 16 ianuarie a.c., ora 19:00, în sala de spectacol a Operei Române Craiova, iar cea de-a doua reprezentaţie va avea loc a doua zi, 17 ianuarie a.c., ora 17:00,  în Aula Buia (Agronomie).

La data de 15 ianuarie 1850 s-a născut Mihai Eminescu- poet, prozator şi jurnalist român, iar în amintirea acestei mari personalităţi culturale a ţării noastre, ziua de 15 ianuarie a fost declarată Ziua Naţională a Culturii Române. În această idee se întâlnesc cele două instituţii menţionate mai sus pentru a aduce publicului un spectacol deosebit.

Pe scenă vor evolua studenţi din cadrul Departamentului de Arte al Universităţii din Craiova, sub coodonarea profesorilor lor, respectiv Diana Ţugui (Colectivul de muzică) şi Haricleea Nicolau (Colectivul de teatru), alături de corul şi ansamblul de balet al Operei Române Craiova.

Muzica şi poezia românească vor răsuna în sala de spectacol. Se anunţă şi momente alese de dans, iar Livia Enculescu va aduce pe scenă acorduri minunate de violoncel alături de Irina Stratulat la pian. Publicul va fi întâmpinat şi de alte surprize.Regia spectacolului îi aparţine actorului, şi în acelaşi timp directorului artistic al Operei Române Craiova, Cosmin Vasilescu. Coregrafia este realizată în totalitate de actorul Laurenţiu Nicu, iar scenografia este creaţia lui Răsvan Drăgănescu.

Populare

Recomandări

Olt. Ministrul Agriculturii, la Zilele Recoltei

Zilele Recoltei, eveniment organizat de Consiliul Județean (CJ) Olt...

Consumul de antidepresive la gravide nu provoacă afecțiuni neurologice și nu afectează dezvoltarea copilului în timpul sarcinii

Femeile însărcinate care consumă multe dintre antidepresivele obișnuite nu...

Prețul lemnului pentru foc, plafonat

Guvernul urmează să adopte miercuri ordonanţa de urgenţă privind...

Virgil Popescu: „Românii cu facturi inexplicabil de mari să nu le plătească”

Ministrul liberal le recomandă românilor care au primit facturi...