Şefi de Poliţie acuzaţi că anunţau infractorii înainte de intervenţii

Şefi de Poliţie acuzaţi că anunţau infractorii înainte de intervenţii

Şefii Poliţiei Caracal anunţau infractorii înainte de intervenţii. Asta susţine, Remus Rădoi, zis „Codiţă”, bărbatul la care au apelat poliţiştii pentru căutarea Alexandrei Măceşanu.

Acesta urma să fie audiat marţi, la sediul Poliţiei Caracal, dar odată ajuns acolo poliţiştii i-au comunicat că audierea va fi reprogramată.

S-a amânat audierea mea. Nu cunosc exact (motivul – n.r.), presupun că mai este cineva la audieri şi nu se va putea face asta. Vor reveni cu un telefon, cel mai probabil luni”, a declarat Rădoi.

Remus Rădoi a declarat anterior, la intrarea în sediul Poliţiei Caracal, că intenţionează să vorbească despre modul în care şefi din Poliţia Caracal anunţau infractorii înainte de a descinde într-un dosar, conform mediafax.ro.

Am lăsat şi un memoriu care a fost direcţionat către DGIPI. Adică l-am lăsat la DGIPI pentru a investiga dacă datele oferite de mine se verifică. L-am dus la DGIPI, care a trimis un comunicat înapoi către MAI prin care spune că ceea ce eu arătam este adevărat. Arătam că în cadrul acelui dosar în care a fost anchetat grupul infracţional au fost nişte nereguli, de la faptul că nu au existat interceptări aşa cum trebuia, pe o perioadă bună de timp, la faptul că s-a omis sau nu s-au audiat anumite victime sau faptul că s-au audiat în aceeaşi clădire cu infractorii sau faptul că cu o săptămână înainte infractorii ştiau că va urma percheziţia sau faptul că unii dintre infractori au afirmat că au legătură directă în DIICOT şi dovada clară că a sunat şi un lucrător în DIICOT, care l-a informat că e în dosar şi va urma şi o percheziţie”, a declarat Remus Rădoi, care are afaceri în domeniul pazei în Caracal.

Acesta a mai spus, conform sursei citate, că procurorul i-a spus că sunt probe suficiente în dosarul în care el a oferit informaţii şi că urmează 10 arestări, fără ca acest lucru să se mai întâmple.

(Am mai arătat – n.r.) faptul că domnul procuror mi-a spus că există probe suficiente şi vor fi arestate 10 persoane şi nu s-a mai întâmplat, dar şi faptul că în urma informării mele cu privire la acest clan, respectiv a informării conducerii Poliţiei Caracal, conducerea Poliţiei Caracal a sunat pe liderul grupării şi l-a informat mot-a-mot, reproducându-i toate cuvintele despre ceea ce eu spusesem. Adjunctul Poliţiei Caracal a fost informat de mine telefonic şi apoi fizic faţă în faţă despre faptul că gruparea este într-un local având asupra lor tot felul de arme albe şi urma să descindă în local. Am informat despre asta şi am cerut măsuri pentru a-i surprinde şi rezultatul a fost acela că şeful clanului a fost sunat şi i s-a spus că o să vină şi o să descindă acolo. Şeful clanului m-a sunat pe mine şi mi-a spus că sunt un prost că tot ceea ce fac ajunge mai devreme sau mai târziu la ei şi că mai bine aş face ca în seara respectivă să trimit paza acasă şi să îi las”, a afirmat Remus Rădoi.

Remus Rădoi a fost solicitat de adjunctul IPJ Olt de atunci, Nicolae Alexe, după apelurile la 112 ale Alexandrei, care şi-a anunţat răpirea, să ajute Poliţia cu informaţii despre o maşină.

Cazul Alexandra, reaminteşte sursa citată, a scos la iveală faptul că ajutorul oferit de Remus Rădoi nu a fost o excepţie şi că au mai fost şi alte dosare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.