vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Teren pentru extinderea Aeroportului Craiova

Consiliul Judeţean Dolj a obţinut un teren cu suprafaţa de peste 7 hectare pentru extinderea Aeroportului Internaţional Craiova. Terenul a fost preluat din domeniul public al statului.

Am trăit o mare satisfacție, zilele trecute, să vedem publicată în Monitorul Oficial al României hotărârea de Guvern ce încununează o inițiativă a Consiliului Județean în care noi ne-am implicat cu întreaga convingere și pentru materializarea căreia colegii noștri au depus toate eforturile. Am reușit astfel să creștem patrimoniul Doljului, preluând din domeniul public al statului un teren de peste 73.000 de metri pătrați, un teren necesar și util pentru strategia privind dezvoltarea Aeroportului Internațional Craiova.

Ascensiunea spectaculoasă a acestui obiectiv ne arată clar că următoarea etapă a evoluției sale trebuie gândită la o scară mult mai mare. Să ne uităm doar la ceea ce s-a întâmplat pe un orizont de timp de 10 ani: în 2009, când am început demersurile investiționale pentru revitalizarea aeroportului, se înregistrau sub 14.000 de pasageri, pentru a se ajunge în 2018 la un record de peste 493.000 de călători, ceea ce presupune o creștere cu peste 3.400 la sută.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acest tablou general ne indică faptul că terenul pentru viitoarea extindere a infrastructurii AIC trebuie pregătit din timp și trebuie dimensionat în acord cu un volum al activității care, nu cu multă vreme în urmă, putea părea doar un vis.

Vorbim despre un proces aflat în continuă derulare. În prezent, noi, la CJ Dolj, avem deja în faza evaluării procedura de achiziție publică pentru atribuirea contractului de extindere a terminalelor de plecări și de sosiri existente, o investiție estimată la aproape 7 milioane de euro, în urma căreia capacitatea de procesare a aeroportului va urca la peste 1.100.000 de pasageri pe an. În același timp, la AIC, colegii noștri lucrează la definitivarea documentației necesare pentru proiectul privind construirea noilor terminale, ca parte a etapei de dezvoltare prevăzute în Master Planul General de Transport al României, cu o valoare totală estimată la peste 85 de milioane de euro“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, conform unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii administraţiei judeţene.

Aceştia mai arată că Guvernul României a aprobat, prin hotărârea nr. 314/2019, trecerea din domeniul public al statului și din administrarea Aeroclubului României în domeniul public al județului Dolj a unui teren cu suprafața de 73.223 de metri pătrați, în vederea extinderii Aeroportului Internațional Craiova.

Politica