vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rețeta financiară excelentă a CSU Craiova! Se bat la titlu?

Și în fotbal banii vorbesc: unii te ridică, alții te lovesc! CSU Craiova și-a conturat bugetul pentru stagiunea 2018/2019. Formația olteană începe, ușor, dar sigur, să fie pe plus.

știgarea Cupei României și clasarea pe poziția a treia a ierarhiei din Liga 1 au fost realizările celor de la CSU Craiova în sezonul recent închis. Acestea nu se traduc doar printr-o creștere exponențială a orgoliului oltenesc, dat fiind că astfel de realizări trebuie căutate cu mai bine de două decenii în urmă, ci și prin câștiguri financiare pentru formația din Bănie.

Bugetul unui club din Liga 1 este format din: drepturile TV, vânzarea de bilete și abonamente, sponsorizări și vânzarea de produse cu însemnele clubului, alături de bani din transferuri. Plus bani din participarea în competițiile europene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Să le luăm pe rând: CSU Craiova a încheiat pe poziția a treia a clasamentului, astfel încât va beneficia de 3,3 milioane de euro din drepturi TV, potrivit contractului parafat de LPF cu deținătorul de drepturi TV.

Ce bani vin din bilete și abonamente? Clubul se așteaptă la minim 2 milioane de euro, potrivit lui Marcel Popescu.

Pentru sezonul 2018-2019 bugetul este structurat. Dar nu pot spune cât la sută din el îl vor reprezenta biletele și abonamentele vândute. În campionatul care s-a încheiat meciurile au fost majoritatea aproape de sold-out. Sperăm că așa va fi și în noul sezon. Având în vedere că la fiecare meci previzionăm încasări de 90-110 mii de euro și avem 13 partide în sezonul regulat, plus 5 în play-off, plus partidele din cupele europene apreciem că vom încasa cel puțin 2 milioane de euro. Ce vine din zona sponsorizări, din drepturile TV, și din zona transferurilor e o altă poveste. Nu pot da încă cifre exacte pentru că dimensiunea bugetului este în funcție și de parcursul nostru european”, zice conducătorul celor de la CSU Craiova.

Deci: 3,3 cu 2 milioane, doar din drepturi TV și abonamente vândute și CSU are un buget de peste 5 milioane de euro pentru sezonul care vine. La bani siguri se adaugă și cei din sponsorizări și vânzarea produselor cu însemnele clubului. Din surse demne de cea mai mare încredere știm că acestea depășesc cu puțin milionul de euro. Deci: 6,5 milioane de euro, banii pe care se bizuie Mihai Rotaru, fără a băga mâna în buzunarul de patron, că poate duce mai sus echipa din Bănie.

Se adaugă transferul stagional. De când a crescut, an de an, echipa craioveană a reușit câte un transfer bombă. Mai întâi l-a vândut pe căpitanul Vătăjelu cu 1,4 milioane de euro plus procent dintr-o eventuală vânzare. Apoi pe Andrei Ivan cu vreo 4 milioane de euro. Să pronosticăm un transfer măcar pe calapodul celui realizat în privința lui Ivan (între noi fie vorba, probabil cel mai bun transfer din istoria fotbalului craiovean). Mai ales că acum vitrina e mult mai lustruită: deci Băluță ori Mitriță pe cel puțin 4 milioane și sărim de 10 milioane de euro buget pentru stagiunea 2018/19.

Asta fără a lua în seamă câștigarea banilor europeni printr-un parcurs lung în Europa League, ce ar putea chiar dubla suma de 10 milioane de euro.

Politica