marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A vrut să mituiască un poliţist pentru a scăpa de dosarul penal

Un bărbat din Vâlcea a fost prins în flagrant vineri în timp ce oferea unui poliţist o mită de 500 de lire sterline, crezând că astfel va scăpa de dosar penal. Vâlceanul a fost prins conducând pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi a rămas fără permis auto.

Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Vâlcea, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 39 ani în timp ce oferea suma de 500 lire sterline unui agent de poliţie. Poliţistul urma să soluţioneze favorabil un dosar penal în care cel care oferea mita era cercetat. „În fapt, la data de 2 martie 2018, suspectul i-a oferit agentului de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea suma de 700 lire sterline pentru a-l sprijini să-și recupereze permisul de conducere reținut în urma săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Polițistul a refuzat categoric oferta acestuia și a formulat denunț la D.G.A- S.J.A. Vâlcea, iar în continuare polițiștii au desfășurat activități procedurale pentru administrarea probatoriului, în conformitate cu ordonanțele de delegare emise de procuror. În data de 16 martie a.c., suspectul a fost prins în flagrant în timp ce îi oferea agentului de poliție suma de 500 lire sterline cu scopul menționat anterior”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vâlcea.

În urma constatării faptei, bărbatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea pentru cercetări, iar în baza probelor administrate, procurorul de caz a dispus reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 ore pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, urmând să fie prezentat Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile. Ofițerii D.G.A. – S.J.A. Vâlcea au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale – Brigada Operațiuni Speciale Pitești.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica